Altın yeni haftada yükselişe geçti! Tüm zamanların en yüksek seviyesi görüldü

Altın yeni haftaya son derece hızlı bir giriş yaptı. ABD Merkez Bankası'nın 4,5 yıl sonra faizi indirimine gitmesinin ardından altın fiyatlarında da ciddi oranda bir yükseliş yaşandı. Gram ve ons altında tüm zamanların en yüksek seviyesi görüldü. Altının gram fiyatı 2.887 liradan, ons altın ise 2.631 dolardan güne başladı.

Altın yeni haftada yükselişe geçti! Tüm zamanların en yüksek seviyesi görüldü

Altın yeni haftaya hızlı bir giriş yaptı. ABD Merkez Bankası'nın 4,5 yıl sonra faizi indirimine gitmesinin ardından altın piyasası yeniden hareketlendi. Gram ve ons altında tüm zamanların en yüksek seviyesi ile altın yatırımcılarını heyecanlandırdı. Altının gram fiyatı 2.887 liradan, ons altın ise 2.631 dolardan güne başladı.

ALTIN PİYASASI HAREKETLENDİ

ABD Merkez Bankası (Fed) geçtiğimiz hafta faizi 50 baz puan düşürdü. Politika faizini yüze 4,75-5,00 aralığına çeken Fed, böylece 4,5 yıl sonra ilk kez faiz indirimine gitmiş oldu. Fed'in faiz indiriminin ardından altın fiyatları hareketlendi.

GRAM VE ONS REKOR TAZELEDİ

Altın yeni haftaya rekorlar başladı. Hem gram hem de ons altında tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Altının gram fiyatı 2.887 lirayla, ons altın ise 2.631 dolarla rekor tazeledi.

 

Altın yeni haftada yükselişe geçti! Tüm zamanların en yüksek seviyesi görüldü - Resim : 1

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Altının gram fiyatı saat 09.10 itibarıyla 2.880 liradan, ons altın ise 2.616 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.807 liradan, cumhuriyet altını ise 19.784 liradan satılıyor.

PİYASALAR VERİ GÜNDEMİNE ODAKLANDI

Yatırımcılar, haftanın ilerleyen günlerinde açıklanması beklenen ABD kişisel tüketim harcamaları göstergesi ve işsizlik başvuruları da dahil olmak üzere bir dizi önemli ekonomik veri öncesinde faiz oranlarının görünümünü değerlendiriyor.

 

Altın yeni haftada yükselişe geçti! Tüm zamanların en yüksek seviyesi görüldü - Resim : 2