Amasya Badal Tüneli’nin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı! Batı’dan Doğu’ya açılan kapı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya Badal Tüneli Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Amasya'nın karayolu projesinin en önemli bölümlerinden birinin daha tamamlandığına vurgu yapan Erdoğan, "Ulaştırmada devreye aldığımız her projenin bizi Türkiye Yüzyılı'na bir adım daha yaklaştırdığını düşünüyoruz." dedi.

Amasya Badal Tüneli’nin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı! Batı’dan Doğu’ya açılan kapı

Amasya’da yapımı tamamlanan Badal Tüneli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Badal Tüneli, kış aylarında karla mücadelenin güçleşmesi ve yağışlı havalarda vadi içerisinde kalan güzergahta meydana gelen buzlanma sebebiyle yaşanan kazaların önüne geçecek. Amasya'nın karayolu projesinin en önemli bölümlerinden birinin daha tamamlandığına vurgu yapan Erdoğan, "Ulaştırmada devreye aldığımız her projenin bizi Türkiye Yüzyılı'na bir adım daha yaklaştırdığını düşünüyoruz." dedi.

Osmancık-Merzifon Karayolu üzerinde yapımı tamamlanan Badal Tüneli açılışı gerçekleşti.

Badal Tüneli Osmancık-Merzifon Karayolu üzerinde yapımı tamamlanan İki tüpe sahip tünelde sol tüp 921 metre sağ tüp 889 metre uzunluğa sahip olacak. Osmancık-Merzifon karayolu üzerinde yapımı süren Badal Tüneli 2 tüpten oluşuyor.

Badal Tüneli, kış aylarında karla mücadelenin güçleşmesi ve yağışlı havalarda vadi içinde kalan mevcut güzergahta meydana gelen buzlanmalar sebebiyle yaşanan kazaların önüne geçerek, trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanmasına öncülük edecek.

Amasya Badal Tüneli’nin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı! Batı’dan Doğu’ya açılan kapı - Resim : 1

TRAFİK KAZALARININ SIK YAŞANDIĞI GÜZERGAHTA SORUNUN ORTADAN KALKMASI PLANLANIYOR

Trafik kazalarının sık yaşandığı bir bölge olan Kuzey Tetek güzergahı üzerindeki Badallar mevkiinin Badal tünelinin açılmasıyla bu sorunun ortadan kalkması planlanıyor.

ERDOĞAN AÇILIŞI CANLI BAĞLANTIYLA YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya Badal Tüneli Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Tünelin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Amasya Orta Karadeniz Sahili'ni iç kesimlere bağlayan, oradan sınırlara uzanan yol güzergâhlarının önemli bir geçiş noktası olduğunu kaydetti. Erdoğan, Son 20 yılda hızla gelişen Amasya'nın ulaşım ihtiyacına cevap vermek için başlatılan kara yolu projesinin en önemli bölümlerinden birinin bu tünel olduğunu kaydetti.

Amasya Badal Tüneli’nin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı! Batı’dan Doğu’ya açılan kapı - Resim : 2

Erdoğan, eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan spora tüm başlıklarda gerçekleştirilen atılımların meyvelerinin her alanda toplamaya başlandığını belirterek, "İnsanlarımız, fikir ve bedeni çabalarının, kabiliyetlerinin karşılığını almak için başka yerlere gitmek mecburiyetinde kalmıyor. Artık her vatandaşımız, yaşadığı yerde girişimi ve emeği ile kendi düzenini kurabiliyor, kendi hayalini gerçekleştirebiliyor, geleceğine umutla bakabiliyor" ifadelerini kullandı.

Amasya Badal Tüneli’nin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı! Batı’dan Doğu’ya açılan kapı - Resim : 3

Kara yoluyla, hava yoluyla, demir yoluyla ulaşımın tüm sektörlerinde ülkenin altyapı ihtiyacını önemli oranda tamamlamış olmanın mutluluğu içinde olduklarını kaydeden Erdoğan, halen devam yatırımları süratle bitirerek, kaynakların çağın fırsatlarını değerlendirmek için, daha etkin bir şekilde kullanma imkanına kavuşulacağını söyledi.