Galler’de yer alan Anglesey’de yaşayan 65 yaşındaki Gary Phillips boş zamanlarında fotoğrafçılıkla uğraşarak kendisine hobi edinmiş.
ŞAŞKINA DÖNDÜ
Aynı zamanda bahçesiyle de uğraşmayı seven amatör fotoğrafçı bahçesinin en köşesinde kendisine parıldayan bir canlı gördü. Hemen eve gidip makinesini alan adam ender bulunan pembe bir çekirgeyi görünce şaşkına döndü.
HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ
Phillips, birkaç fotoğraf çekmek için kamerasıyla bahçesinde sürünerek ilerledi.Fotoğrafçı doğru açıyı yakalayınca hiç tereddüt etmeden deklanşörüne basıp hayvanı çekti. Bazı uzmanlar, insanların yaşamları boyunca pembe bir çekirge görme şansının yalnızca %1 olduğunu öne sürdüler.
FOTOĞRAFÇIYI BÜYÜLEDİ
Phillips, "Gördüklerime düzgün bir şekilde odaklanmam gerekti ve bunun nadir olduğunu düşündüğüm pembe bir çekirge olduğunu fark ettim" diye ekledi. Küçük boyutuna rağmen, çekirgenin pembe rengi göze çarpıyordu ve Bay Phillips, çekirgenin bahçesinde zıplamasını seyrederek büyülendi.
Yeşil çayır çekirgesi türleri Birleşik Krallık'ta yaygındır, ancak adından da anlaşılacağı gibi bunlar genellikle yeşil, kahverengi veya ikisinin birleşimidir. Nadir durumlarda genetik bir mutasyonun pembeye dönüşmesine neden olduğuna inanılıyor.
PARLAK RENKLERİYLE ÖNE ÇIKIYORLAR
Parlak renkleri, yırtıcılardan saklanamayacakları ve çok uzun süre hayatta kalamayacakları anlamına geldiğinden, bu onları tekrar daha nadir görmenizi sağlar.
Koruma kuruluşu Buglife'tan Paul Hetherington, pembe çekirgenin renginin, birbirini izleyen nesiller boyunca aktarılabilen resesif bir genden kaynaklandığını söyledi.
Vahşi doğada pembe olmanın, yeşil çimenlerin arasından sıyrıldıkları için böcek için "yararlı olmadığını" açıkladı. Ancak yaz aylarında çimler renk değiştirdiğinde daha az fark edilir hale geldikleri için hayatta kalma şansları artar.