Amatör Lig'de ortalık karıştı: Türk sanılan futbolcu Suriyeli çıktı! Takımın şampiyonluğu geri alındı

Gaziantep'te Amatör Lig’de, Suriye uyruklu futbolcu 30 yaşındaki Abdurrahman Cüneyd’in, Türk vatandaşı kuzeni 26 yaşındaki Hüseyin Leyla'nın kimliğiyle çıkardığı lisansla oynadığı Karkamış Barak Spor, şampiyon oldu. Lig ikincisi Gazikent Spor Kulübü, Karkamış Barak Spor'un şampiyonluğuna Türkiye Futbol Federasyonu'na itiraz etti, adliyeye suç duyurusunda bulundu. 3 puanı silinen Karkamış Barak Spor'un şampiyonluğu geri alındı.

Amatör Lig'de ortalık karıştı: Türk sanılan futbolcu Suriyeli çıktı! Takımın şampiyonluğu geri alındı

Gaziantep'te yaşayan Suriyeli Abdurrahman Cüneyd, 2022 yılında Karşıyaka Gençlik Spor Kulübü'nün seçmelerini kazandı. Futbolcudan lisansının çıkarılması için resmi evrak istendi.

Amatör Lig'de ortalık karıştı: Türk sanılan futbolcu Suriyeli çıktı! Takımın şampiyonluğu geri alındı - Resim : 1

Cüneyd, sezon boyunca attığı 10 gol ile takımına önemli katkılar sağladı.

ATTIĞI GOLLE TAKIMINI ŞAMPİYON YAPTI

Karkamış Barak Spor en yakın rakibi olan Gazikent Spor Kulübü ile 26 Haziran'da oynadığı son maçı Abdurrahman Cüneyd'in de attığı golle 2-0 kazanarak 49 puanla şampiyon olup bir üst lig olan Süper Amatör Ligi'ne yükseldi.

Amatör Lig'de ortalık karıştı: Türk sanılan futbolcu Suriyeli çıktı! Takımın şampiyonluğu geri alındı - Resim : 2

Ligi 48 puanla 2'nci tamamlayan Gazikent Spor Kulübü ise Abdurrahman Cüneyd'in başka bir kimlikle lisans çıkardığını belirterek, itirazda bulundu. İtiraz sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu Tahkim Kurulu, Karkamış Barak Spor’un 3 puanını silip, 3-0 mağlup sayılmasına hükmetti, Abdurrahman Cüneyd'e ise 24 resmi müsabakadan men cezası verildi.

Amatör Lig'de ortalık karıştı: Türk sanılan futbolcu Suriyeli çıktı! Takımın şampiyonluğu geri alındı - Resim : 3

Karar üzerine bu kez Karkamış Barak Spor, farklı kişi adına düzenlenmiş lisans ile oynadığı belirtilen futbolcunun lisansını çıkaran kulübün farklı olduğunu ve futbolcunun sezon boyunca oynadığını ve herhangi bir uyarı veya itirazla karşılaşılmadığını, varsa bir hatanın kulübe mal edilemeyeceği ve şampiyonluklarının alınamayacağını belirterek, konuyu Tahkim Kurulu'na taşıdı.