Amerikalı Yahudiler Netanyahu'ya karşı! ''Bırakın Gazze yaşasın''

ABD Kongresi'ne hitap etmeye hazırlanan İsrail Başbakanı Netanyahu protestolar ile karşılanıyor. Amerikalı Yahudiler, Netanyahu'yu protesto etmek için Kongre binasına girdi. Üstlerinde "Yahudiler İsrail'i Silahlandırmayı bırakın diyor" yazan protestocular hemen gözaltına alındı.

Amerikalı Yahudiler Netanyahu'ya karşı! ''Bırakın Gazze yaşasın''

Başbakan Netanyahu'nun Kongre'de yapacağı konuşma öncesi Amerikalı Yahudiler Kongre binasına girdi. Netanyahu'nun konuşmasını, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ve ABD'nin desteğini protesto etti.

Üstlerinde "Yahudiler, İsrail'i Silahlandırmayı Bırakın Diyor" yazan tişörtlerle Kongre binasına girdiler ve oturma eylemi düzenleyerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya "Gelme" dediler.

Amerikalı Yahudiler Netanyahu'ya karşı! ''Bırakın Gazze yaşasın'' - Resim : 1

 300 GÖSTERİCİ TERS KELEPÇEYLE GÖZALTINA ALINDI

Protestocular önce "Soykırımı Durdurun" ve "Bırakın Gazze Yaşasın" pankartları astı. Kongre polisi, göstericilerin etrafında çember oluşturdu ve protestocular ters kelepçeyle apar topar gözaltına alındı. Amerikalı Yahudiler, 300'ü aşkın kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

 Polis, gösterinin “Yasa dışı” olduğunu söyledi. Açıklamada "Kongre binalarında gösteri yapılmasına izin verilmiyor. Yasal olarak içeri girenlere gösteriyi sonlandırmalarını, yoksa tutuklanacaklarını söyledik. Durmadılar, biz de onları tutukluyoruz” ifadeleri kullanıldı.