100 milyon hayvanın çürüyerek can vermesinin ardından çiftlikte acil önlem alınmıştı! 100 kat beter vuracak salgında hedef inekler. Kurtuluş yolunu söylediler

Dünyanın yeni korkusu adım adım yaklaşırken uzmanlar, kurtulmak ya da en azından etkiyi azaltmak için çeşitli önlemlere başvurmaya devam ediyor. 100 milyon hayvanın çürüyerek can vermesinin ardından tavuk çiftliklerinde çeşitli önlemler alınmıştı. Koronavirüs salgınından 100 kat beter vuracak salgında hedef inekler. Uzmanlar, benzer önlemleri almaları konusunda inek çiftliklerini uyardı. Kurtuluş yolunu söylediler. Yoksa sonu çok kötü olabilir.

ABD'de daha önce de kuş gribi salgınları yaşanmıştı ancak mevcut salgın Şubat 2022'de başladı ve yaklaşık 100 milyon tavuk ve hindinin katledilmesine yol açtı. Dünyanın yeni korkusu adım adım yaklaşırken uzmanlar, kurtulmak ya da en azından etkiyi azaltmak için çeşitli önlemlere başvurmaya devam ediyor. Uzmanlar, sıcak noktaların hâlâ oluştuğunu ancak çiftliklerdeki biyogüvenlik çabaları ve şirketler ile tarım yetkilileri arasındaki koordineli yaklaşım nedeniyle bunların sıklığının kısmen düştüğünü söylüyor.