15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde koşu yapan şahıs, motosikletli kadının ölümüne sebep oluyordu

Geçtiğimiz ay yaşanan kazada, yasak olmasına rağmen köprüde koşu yapan şahıs, motosikleti ile emniyet şeridinden giden Buket Akdaş'a (22) çarpmıştı. Motorundan düşen Akdaş'ın bir aracın altına girip sürüklendiği gören şahıs hiçbir şey yapmadan kaçtı.

Geçtiğimiz ay, akşam saatlerinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde meydanan gelen kazada Buket Akdaş, motosikleti ile emniyet şeridinden ilerliyordu. Aniden kendisine doğru koşan birini gören Akdaş, yavaşladı. Yanından geçmek istediği yaya ile çarpışan motosiklet sürücüsü çarpmanın etkisi ile motorundan düştü. Savrulan genç kadın ilerlemekte olan bir arabanın altına girip metrelerce sürüklendi.

ARAÇ ALTINDA KALAN SÜRÜCÜYE YARDIM ETMEDİ

Haberin Devamı

Kazanın etkisi ile bacağını tutan şahıs, yerde sürüklenen Buket Akdaş'ı gördüğü halde yardım etmedi. Sağlık durumunda bir problem olmadığı tahmin edilen şahıs kaçmayı tercih etti. Akdaş ise, diğer motosiklet sürücülerinin desteği ile araç altından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Akdaş'ın kaburgalarında yamulmalar ve vücudunda yaralar olduğu tespit edildi. Kaza anları motosiklet kamerasına anbean yansıdı.

ADLİ SÜRECİ BAŞLATTIK

Yaralı sürücü Buket Akdaş, 
Kazayı yaşayan motosikletli Buket Akdaş yaşanan olayı, “Anadolu yakasından Avrupa yakasına istikamet ediyordum. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçecektim. Trafik olduğu için diğer motosiklet sürücülerinin de yaptığı gibi sağ şeride geçip devam ettim. Arabaların arasından geçmekten daha güvenli bir yol. Sağ şeritten ilerlerken uzaktan bir yayanın koştuğunu gördüm. Görür görmez yavaşlamaya başladım. Yavaşça yanından geçmek isterken bir anda yayanın dönüşüyle yere düştüm. Arabanın altına sürüklenmeye başladım. Yaya, bu durumda hiçbir şey yapmadı ve olayı izleyip oradan uzaklaştı. Bu davranış hoş değildi. Adli süreci başlattık. Umarım bir daha böyle bir vicdansızlık yapmaz” ifadeleriyle anlattı.

Sonraki Haber