16 il için sarı alarm verildi! Dışarı çıkacaklar dikkat!

Meteoroloji tarafından yayınlanan 23 Nisan hava durumu raporuna göre, 16 şehir tarih verilerek sarı kodlu uyarı yapıldı. Çarşamba gününden itibaren İstanbul dahil birçok kentte kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İşte son hava durumu raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre: Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz bölgeleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun güneydoğu kesimleri ve Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sinop ve Kahramanmaraş civarı. İç Ege, Göller Bölgesi, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun ve Tokat bölgeleri ile Eskişehir'in güney ve doğusu, Ankara'nın güney ve batısı, Konya'nın kuzeyi, Samsun ve Amasya'nın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

SICAKLIK: Önemli bir değişiklik beklenmiyor; ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta şiddette rüzgar bekleniyor.

TÜRKİYE'DEKİ 16 ŞEHİR İÇİN SARI KODLU UYARI

23 Nisan 2023 Pazar günü Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat illeri için sarı  kodlu uyarıda bulunuyor.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN SAĞANAK YAĞMUR UYARISI

Ankara Valiliği, Ankara'nın güney ve batı ilçelerinde etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı halkı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre; 23 Nisan Pazar günü Türkiye'nin batı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İlimizin güney ve batı ilçelerinde öğle saatlerinde ve akşam saatlerinde sel, yıldırım düşmesi ve küçük çaplı dolu fırtınası gibi yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu nedenle bu olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması konusunda vatandaşın gerekli tedbirleri alması gerekmektedir.

Sonraki Haber