300 parçaya bölünse bile asla ölmüyor… Kesildiği noktadan yeni bir kafası çıkıyor
ABD'nin Virginia eyaletinde bir vatandaş, Virginia Yaban Hayatı Yönetim Kontrolü'ne giderek farklı bir yılan gördüğünü söyledi. Konuyla ilgili konuşan yetkililer, "Her yıl binlerce yılan tespit ediyoruz. Ama sorun şu ki, daha önce hiç böyle bir şey görmedik. Ne olduğu hakkında herhangi bir fikriniz varsa lütfen bizimle iletişime geçin" açıklamasında bulundu. Canlının 300 parçaya bölünse bile yaşamaya devam etmesi ve kopan parçalarından yeniden kafasını çıkarması hayretle karşılandı.
ABD'nin Virginia eyaletinde bir vatandaşın farklı bir yılan türü gördüğünü yetkililere bildirmesi üzerine çalışma başlatıldı. Her yıl binlerce yılanla karşılaştıklarını söyleyen yetkililer, bu türü ilk defa gördüklerini ve herhangi bir bilgisi olan varsa kendilerini de bilgilendirmelerini rica eden bir duyuruda bulundu.
YILAN DEĞİLMİŞ
Yetkililerin çağrısını duyan bölge halkı, hemen bildiklerini yetkililerle paylaştı. Halkın verdiği bilgiye göre, sanıldığı gibi o canlı bir yılan değil,Asya’dan gelen istilacı bir tür olan çekiç başlı yassı solucan olduğu ortaya çıktı. Bahsedilen solucanların, 1900’lü yılların başında bitki ticareti yoluyla ABD’ye geldiği ve o zamandan beri bölgede gittikçe yaygınlaştığı ifade edildi.
EKOSİSTEMİ YOK EDİYOR
Evcil hayvan ve insanlara zarar vermeyen istilacı yassı solucanların, biyoçeşitliliğe ve tarım ürünlerine zarar verebildiği açıklandı. 20-40 santimetre arasında büyüklüklerde bulunan solucanların, kendilerinden ufak olan böcek ve omurgasız canlıları yutarak yaşadıkları ekosistem için büyük tehlike oldukları vurgulandı.
YENİLEME HIZLARI KORKUTUCU
Varlığı bir süredir bilinen bir tür olsa da yassı solucanların bilim insanları tarafından çözümlenemeyen gizemleri devam ediyor. Yassı solucanların kendilerini yenileme özelliğinin oldukça üstün olduğunu fark eden bilim insanları, solucanın parçalansa dahi hiç parçasının ölmediğini gördüklerini açıkladılar. Daha önce yapılan bir araştırmada 300 parçaya ayrılan bir çekiç kafalı yassı solucanın her bir parçasının kendine ayrı bir kafa üreterek kısa zamanda tam boyuta ulaştığı görüldü.