6 kişinin günlük yemeğini tek başına yiyordu! Hayatını kaybetti

İngiltere adına 2 Avrupa şampiyonluğu olan Britanya rekoru sahibi eski atlet Geoff Capes, 75 yaşında yaşamını yitirdi. Capes ortalama bir insanın günlük 2-2 bin 500 kalori ihtiyacı dikkate alındığında 1 günde 6 kişinin kalori ihtiyacını tek başına alıyordu.

Gülle atma sporcusu olan Capes'in ölüm nedeni açıklanmadı.

Sportif başarılarının yanı sıra pist dışındaki karizmasıyla da hatırlanan Capes'in ölüm haberini ailesi duyurdu.

Açıklamada "Geoff Capes'in ailesi onun üzücü ölümünü duyuruyor. Büyük Britanya'nın en iyi gülle atıcısı ve dünyanın iki kadar güçlü adamı kaybettik" denildi.

Lincolnshire doğumlu atlet, Birleşik Krallık'ın en tanınmış sporcularından biriydi. Avrupa Salon Şampiyonası'nda gülle atma dalında 2, İngiliz milletler topluluğu oyunlarında da yine 2 altın madalya kazanmıştı.

3 kez olimpiyatlara katılmış, 19080'de Moskova'da 5. olmuştu. 21.68'lik atışıyla Britanya rekorunun da sahibi.

Sporculuğunun yanı sıra iki kez "Dünyanın en güçlü adamı" unvanını kazandı. İlki 1983'de Yeni Zelanda'da ikincisi ise 1985'de Portekiz'deydi.

1.96 boyu ve 170 kilosuyla dikkat çeken sporcu daha sonra bir TV yıldızı oldu ve reality şovlarda boy gösterdi. Fiziğini korumak için yaptığı diyetle dikkat çekti.

18 adet çift katlı otobüse eşdeğer olan 120 tonu kaldırabilen sporcu, günde yaklaşık 12 bin kalori tüketiyordu. The Mirror'a göre ortalama bir insanın günde yediğinin 4 katını tüketiyordu.

Diyetinde 2,7 kilo kırmızı et, 680 gram süzme peynir, 450 gram tereyağı, bir paket mısır gevreği ve iki büyük ekmek bulunuyordu. Ayrıca bir düzine yumurta, bir kutu fasulye, iki kutu sardalya, 1 litre portakal suyu ve 7 litre süt de diyete dahildi. Bütün bunları 1 günde tüketiyordu.

Capes, Birleşik Krallık'ta o kadar ünlü oldu ki, bazı kasaplar ona eti ücretsiz vermeye başladı.

Aynı zamanda muhabbet kuşlarıyla da ilgilenen sporcu 2008'de Muhabbet Kuşu Derneği başkanı olmuştu.

Sonraki Haber