Akdeniz'de topraktan çıkan 270 milyon yıllık kemikleri incelediler. O kalıntı, bilim insanlarını bile şaşırttı. Milyonlarca canlının atası

Akdeniz'de bulunan İspanya'ya bağlı Banyalbufar'da çalışan uluslararası bir araştırma ekibi, topraktan çıkan 270 milyon yıllık kemikleri inceleyince şaşırdı. Buldukları kemik, şimdiye dünya üzerinde bulunanların en eskisi olarak kayıtlara geçti. Bilim insanlarına göre, ilk dinozorlardan önce yaşamış bu canlı, günümüzdeki milyonlarca canlının da atası olarak kabul edildi.

Akdeniz'de çalışmalara katılan uluslararası bir araştırmacı ekibi, İspanya'nın Banyalbufar bölgesinde yaptıkları kazı çalışmaları sırasında tüm dünyayı şaşırtan bir keşifte bulundu. Topraktan çıkan 270 milyon yıllık kemikleri inceleyen ekip, günümüzde hayatta olan milyonlarca canlının atasına ulaştı. Kalıntı, günümüz memelilerine dönüşen bir hayvan grubu olan terapsid olarak kabul edildi. Bölgedeki bir köyde ortaya çıkan kalıntı, MUCBO Museu Balear de Ciències Naturals (Balear Doğa Bilimleri Müzesi) tarafından yapılan açıklamaya göre, "Akdeniz bölgesinde keşfedilen bu grubun ilk örneği ve ayrıca 270 milyon yıllık olmasıyla dünyanın en eskisi"dir. En etkileyici özelliklerinden biri, bazı tarih öncesi etoburların tipik özelliği olan büyük 'kılıç dişleridir'."