Alperen Şengün’den Türk spor tarihine geçen anlaşma! Kazanacağı ücret dudak uçuklattı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Houston Rockets forması giyen milli basketbolcu Alperen Şengün, takımıyla 5 yıllık sözleşme için anlaşmaya vardı. Milli basketbolcu yeni sözleşmesiyle birlikte 185 milyon dolar ücret kazanacak.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Houston Rockets’ta başarılı bir performans sergilen milli basketbolcu Alperen Şengün’ün takımdaki geleceği merak ediliyordu. Çaylak sözleşmesinin son senesine giren milli basketbolcu yeni takımıyla sözleşme uzatmak için anlaşmaya vardı.

5 YILLIK ANLAŞMA

Alperen Şengün'ün menajeri, ESPN'den Bobby Marks'a verdiği bilgide anlaşmayı doğrularken milli yıldız, çaylak kontratını 5 yıllık yeni bir anlaşmayla uzattı. Milli basketbolcunun sözleşmesinin son yılında opsiyon hakkının bulunduğu belirtildi.

KAZANACAĞI ÜCRET BELLİ OLDU

Alperen Şengün yeni sözleşmesiyle birlikte 185 milyon dolar kazanacak. Alperen Şengün böylece Türk spor tarihine geçen bir anlaşmaya imza attı.

 NBA'DE BİR İLKE İMZA ATTI

Alperen Şengün'ün yeni sözleşmesi, sadece Türk basketbol tarihi adına değil NBA'de de önemli bir değer taşıyor. Milli yıldız, Luka Doncic ve Trae Young'dan sonra bir ilke imza attı. Milli yıldızımız, Luka Doncic ve Trae Young'dan sonra çaylak kontratına oyuncu opsiyonu içeren 5 yıllık bir uzatma alan ilk NBA oyuncusu oldu.

Sonraki Haber