Altınapa Baraj Gölünde denetimler başladı! Kaçak balıkçılara göz açtırılmıyor

Konya'da yer alan Altınapa Baraj Gölünde denetimler başladı. Amatör balık avcılığının önüne geçmek için Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sahada yedi yirmidört mesailerine devam ediyorlar. Yasa dışı avcılık faaliyetlerinin önüne geçmek amacıyla düzenlendiği belirtilen denetimlerde, hem balık popülasyonun korunması hem de sürdürülebilir balıkçılığı teşvik etmek amacıyla kontroller yapıldığı vurgulanarak, denetimlerin bundan böyle de devam edeceği belirtildi.

Konya'da sportif amatör balıkçılığın önüne geçilmek için ekipler yedi yirmidört sahada denetimlerine devam ediyor.  Altınapa Baraj Gölünde denetim sağlayan Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Selçuklu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri göz açtırmadan denetimlerini gerçekleştiriyor.

AMATÖR BALIKÇILIĞA KARŞI SAVAŞ

Konya'nın sportif amatör avcılık yönünden en çok rağbet gören baraj gölü olan Konya-Beyşehir Kara yolu üzerinde bulunan Altınapa Baraj Gölünde denetime çıkan Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Selçuklu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Su Ürünleri Kontrol ekipleri, amatör avcılık faaliyetlerini mercek altına aldı. Yasa dışı avcılık faaliyetlerinin önüne geçmek amacıyla düzenlendiği belirtilen denetimlerde, hem balık popülasyonun korunması hem de sürdürülebilir balıkçılığı teşvik etmek amacıyla kontroller yapıldığı vurgulanarak, denetimlerin bundan böyle de devam edeceği belirtildi.

Denetimlerde, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına yönelik kontroller gerçekleştirildiği kaydedildi.

Sonraki Haber