Ankara'da 4 il başkanı buluştu! İYİ Parti ve DEVA Partisi neden toplantıda yoktu? CHP Ankara İl Başkanı tv100’e konuştu

CHP, Saadet, Demokrat ve Gelecek Partilerinin il başkanlarının Ankara'da bir araya gelmesiyle ilgili tv100'e konuşan  CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, İYİ Parti ve DEVA Partisi'nin toplantıda olmamasıyla ilgili "Her zaman 6’lı toplanamıyorsunuz, herkesin programını birbirine uydurmak mümkün olmayabiliyor. Orada birinin yokluğuna özel anlam yüklememek lazım." dedi.

This browser does not support the video element.

Gazeteci Bahar Feyzan, siyasal iletişimci Ferhat Murat, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, gazeteci Gürkan Hacır, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk oldu. Yayına bağlanan CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"YAVAŞ VE 6 İL BAŞKANIN OLDUĞU WHATSAPP GRUBUMUZ VAR"
14-28 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı’nı oluşturan partilerden CHP, Saadet, Demokrat ve Gelecek partilerinin il başkanları Ankara'da bir araya gelmesiyle ilgili "Her zaman 6’lı toplanamıyorsunuz, herkesin programını birbirine uydurmak mümkün olmayabiliyor. Orada birinin yokluğuna özel anlam yüklememek lazım. Sayın Başkan’ın da içinde olduğu, 6 partinin İl Başkanlarının da dahil olduğu bir Whatsapp grubumuz var." dedi. 

"MÜMKÜNDÜR AMA BEN BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMEM"
Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklaması programda masaya yatırıldı. Murat'ın "Mansur Yavaş’ın bu akşam adaylığını ilan edeceğini biliyor muydunuz?" sorusuna Akıllı "Hayır, bilmiyordum" yanıtını verdi. Par'ın Kılıçdaroğlu’yla telefonda görüşmüş olabilir mi?" sorusuna ise Akıllı "Mümkündür ama ben böyle bir şey beklemem. Biz kendisiyle böyle olması gerektiğini önceden konuştuk. Bir açıklama yaparken bize haber vermesine gerek yoktur." diyerek yanıtladı. 

Yavaş'ın adaylık açıklamasına ilişkin Akıllı "Sayın Yavaş’ın CHP adayı olması gerektiğini kendisine ifade etmiştir. Basın önünde de 1 aydan daha önce bunu söylemiştik. Bizim için sürpriz olan bir şey yok." sözlerine yer verdi. 


Sonraki Haber