Bakan Şimşek ve Karahan'ın ABD temasları bugün başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyareti çerçevesinde G20 ve Dünya Bankası toplantılarına katılacak. Bu ziyaret kapsamında, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Pakistan Maliye Bakanı Muhammed Aurangzeb başta olmak üzere birçok önemli isimle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Bakan Şimşek, ABD ziyaretine bugün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın da katılımıyla başlıyor

Ziyaret boyunca resmi etkinliklere katılarak yatırımcılarla toplantılar gerçekleştirecek olan Şimşek, ikili görüşmeler de yapacak ve ABD'de yaklaşık 50 toplantıya katılacak. Şimşek, iki gün sürecek G20 toplantılarının ardından Dünya Bankası Kalkınma Komitesi toplantısına da iştirak edecek.

Ziyareti sırasında, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Pakistan Maliye Bakanı Aurangzeb ile de görüşmesi planlanan Şimşek, G20 çerçevesinde diğer ülkelerin bakanlarıyla da bir araya gelecek. Ayrıca, çok taraflı kalkınma bankalarının üst düzey yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirecek olan Şimşek, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Asya Kalkınma Bankası Başkan Adayı Masato Kanda, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Başkanı Nobumitsu Hayashi, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Başkanı Carlo Monticelli, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Muhammad Al Jasser ve Uluslararası Finans Kurumu yöneticileriyle bir araya gelecek.

Bakan Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ve Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile de önemli görüşmeler yapacak. Ziyaretin bir diğer önemli ayağı ise yatırımcılarla gerçekleşecek toplantılar olacak. Şimşek, BBVA, JP Morgan, BoFA, HSBC, Deutsche Bank, Standard Chartered ve Barclays gibi önde gelen yatırım bankalarının katıldığı geniş çaplı seminerlerde sunum yapacak.

Bakan Şimşek ayrıca, ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarıyla da buluşacak. Brookings Enstitüsü'nün önemli araştırma merkezlerinden Hutchins Center'da Türkiye ekonomisine dair kapsamlı bir sunum yapacak olan Şimşek, Atlantik Konseyi ve Uluslararası Finans Enstitüsü'nde Türkiye'yi yakından takip eden akademisyenler ve ekonomistlerle toplantılar düzenleyecek.

Sonraki Haber