Balıkçı oltayı attı, kıpır kıpır gelen misinanın ucuna takılan balığı görünce aleti edevatı bırakıp geri doğru kaçtı

Balık tutmaya giden adam, yakaladığı balığı görünce şoka girdi. Hayaleti andıran ve diğer balıklara hiç benzemeyen balığın fotoğrafını çekerek sosyal medya hesabında paylaştı. Olağanüstü beyaz bir renge sahip olan balık sanki birkaç saat buzda kalarak donmuş gibi görünüyordu. Balığı tuttuktan sonra korkudan kaçan adam, yaşadıklarını sosyal medya hesabından takipçilerine aktardı.

Vermont Fish & Wildlife bir Facebook gönderisinde, Caden Hurley'nin Vermont'un merkezindeki bir gölette balık tuttuğunu ve her zamanki gibi avlandığını söyledi. Fotoğraflarda balık, olağandışı beyaz rengi nedeniyle birkaç saat buzda kalarak donmuş gibi görünüyordu. 

GENETİK MUTASYONA UĞRAMIŞ 

Zincirli Pickerel genellikle koyu işaretlerle parlak sarı renktedir, bu da bunun daha açık rengini özellikle alışılmadık hale getirir. Türler, Doğu Kıyısı boyunca ve Teksas'ın batısındaki göllerde bulunabilir. Vermont Fish and Wildlife'daki biyologlar, bu özel balığın lösistik olduğuna inanıyor. Lösizm, ciltte kısmi pigmentasyon kaybının olduğu genetik bir mutasyonun neden olduğu bir durumdur. Bu beyaz ve soluk cilt renklerine neden olur. Çok nadir görülen bir durumdur ve sadece bir avuç insanda görülür.

Haberin Devamı

RENK PİGMENTLERİNİ ÜRETEMİYOR

Albino bir hayvan, melanin pigmentleri üretemediği için daha açık ten rengine sahiptir. Albinizm ve lösizmi birbirinden ayırmanın en iyi yolu gözlerin rengidir. Albino bireylerin gözleri genellikle pembeyken, lösistik bireylerin gözleri koyu renklidir. Bu sebeple, Vermont Fish & Wildlife balığa ilişkin yaptığı Facebook gönderisinde "Balıklarda sık sık olmaz, bu yüzden bu çok özel bir av!" ifadelerini kullandı. Balıklar, yakalandıktan sonra tekrar suya bırakıldı.

TUHAF GÖRÜNÜMLÜ BALIK

Haberin Devamı

İnsanlar, tuhaf görünümlü balıklar hakkındaki düşüncelerini paylaşmak için Facebook yorum bölümüne gittiler. Lösistik olduğu doğrulanmasına rağmen, bazı insanlar bunun aslında bir tür akrabalık olduğunu teorileştirdi. Bir kullanıcı, "O güzel ve eşsiz! Mutlu yoluna devam etmesine izin verdiğiniz için teşekkürler," dedi.

Sonraki Haber