Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Oranı tahmin edilen zam yolda!

Yeni yılla beraber vergi, harç ya da diğer ücretlere gelecek zamların bir tanesi de merakla beklenen bedelli askerlik ücreti zammı oldu. Bedelli askerlik ücretinin, 2025 yılının ilk yarısında 25 bin TL artarak 242 bin 555 TL olacağı öngörülüyor.

Güncel memur aylık katsayısında yapılan değişikliğe bağlı olarak belirlenen bedelli askerlik ücreti, yeni yılla birlikte yükselecek.

Temmuz 2024’te memur maaşlarına yapılan yüzde 19.31'lik zamla birlikte bedelli askerlik ücreti 182 bin 609 TL’den 217 bin 871 TL'ye çıktı.

2025 yılında ise, memur maaş katsayısındaki artışa bağlı olarak bu ücretin yeniden artması bekleniyor. Uzmanlar, yüzde 41.11'lik tahmine göre bedelli askerlik ücretinin Ocak 2025’te 242 bin 555 TL'ye çıkabileceğini düşünüyor.

GÜNCEL BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 

Yüksek bedelli askerlik ücretleri, özellikle gençler ve aileler için önemli bir ekonomik karar. 2025'te 242 bin TL'yi aşması beklenen bedelli askerlik ücreti, maddi yükü artırırken, askere gitmek isteyenlerin dikkatli bir değerlendirme yapmasını gerektiriyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Temmuz 2024'te yaptığı açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan ‘Mali ve Sosyal Haklar’ genelgesine göre bedelli askerlik ücreti 217.871 TL olmuştur” demiş ve müracaatların başladığını açıklamıştı. Yeni yılda bu ücretin daha da yükselmesi bekleniyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabileceklerdir.

Bakanlık tarafından katsayının belirlenmesinden sonra nihai ücret tutarı belli olacak.

Sonraki Haber