Bilim

Sayıları 100 binden 10 bine düştü

Dünyada sadece Güney Afrika ve Namibya kıyılarında yaşamını sürdüren Afrika penguenlerinin nesli tehlike altında. Yapılan son sayımlarda 100 binlerden 10 binlere kadar düşen sayılarıyla penguenlerin soyunun 2035'e kadar tükeneceği ifade ediliyor.

Kedilerle ilgili şaşırtan araştırma

Macaristan'da gerçekleştirilen yeni bir araştırma bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Araştırmaya göre kediler vücut farkındalığına sahip canlılar olarak vücutlarını esneterek ve şekle uydurarak sıvılar gibi davranabiliyor. İşte araştırmanın detayları...

Hayatımızı Dünya'ya çarpan o meteora borçlu olabil

Harvard Üniversitesi bünyesinde yapılan araştırma kapsamında bilim insanları Dünya'da yaşamın nasıl oluştuğuna dair yeni bulguları ortaya koydu. Dünya'ya çarpan dev gök taşlarının erken yaşam üzerindeki etkilerini incelemek için Güney Afrika'daki meteor kalıntılarını analiz etti.

Yer fıstığından üretip herkese ikram ettiler

Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen ‘TÜBİTAK 4007 Bağcılar Bilim Şenliği’ne damgasını vuran ikram, lise öğrencileri tarafından yapıldı. Öğrenciler, yer fıstığından üretip herkese ikram etti.

Bilim insanları yanlışlıkla örümcek adam ağı üret

Bilim insanlarının yeni bir araştırması şans eseri ilginç bir buluşu ortaya çıkardı. Tufs Üniversitesi'ndeki araştırmada ipek böceği kozalarından elde edilen ipek liflerinden yapılan ve havada katılaşıp nesnelere yapışan lif teknolojisi geliştirildi.

'Rüyalarda buluşma' dönemi başlıyor!

ABD merkezli bir nöroteknoloji firmasından iddialar doğruysa çok konuşulacak bir açıklama geldi. Firma rüya esnasında iki kişinin kendi arasında çift yönlü iletişim kurabildiğini iddia ediyor.

Araştırmacıları şaşkına döndüren keşif

Denizanalarına çok benzeyen ancak sadece uzaktan akrabaları olan ve 700 milyon yıl önce ortaya çıkarak hale hayatta olan en eski hayvan grubu olan taraklılar hakkında yapılan son keşif, araştırmacıları şaşkına çevirdi. Tesadüfen keşfedilen çarpıcı özelliğe sahip bu canlılar, yaralandıklarında iyileşmek için kendilerinden olan başka bir organizma ile birleşebiliyorlar.

Günde 24 yumurta yedi, sonuca inanamadı

Harvard Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Nick Norwitz, yumurta üzerine yaptığı 1 aylık araştırma için her gün 24 yumurta yedi ve sonucu gözlemledi. 1 ayın sonunda elde ettiği veriler oldukça şaşırtıcıydı. Herkesin doğru olarak bildiğinin yanlış olduğunu ortaya koydu.

2 milyar yıllık bir kayada bulundu

Bilim insanları tarafından Güney Afrika'daki 2 milyar yıllık kayalıklarda keşfedilen mikropların türünün en yaşlı örneği olduğu ortaya çıktı. Heyecan verici bir keşif olarak nitelendirilen yaşlı mikropların, yalnızca Dünya'nın değil, Mars'ın da geçmişine ışık tutabileceği kaydedildi.

Plüton'un en büyük uydusunda ilk kez ortaya çıktı

NASA tarafından yapılan son açıklamaya göre, Plüton'un en büyük uydusu olan Charon'da ilk kez ortaya çıktı. Yüzeyinde karbondioksit izleri tespit edildi.

Kansere yapay zeka destekli tanı imkanı!

Genetik tarama ve analizler, kanser ve pek çok genetik hastalıkta erken tanı ile uzmanlara erken müdahale imkanı sağlıyor. Son teknoloji sistemlerle hizmet kapasitesini artırmaya devam eden Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Genetik Tanı Laboratuvarı, dünyada ilk kez MetaSystems sistemini kullanmaya başladı.