Bilim dünyası şokta… Tamı tamına 9 kuyruğu var…Herkes onu incelemek için gelmek istiyor

Bilim insanları Çin’in güneyinde yer alan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde iyi korunmuş ve 9 kuyruğa sahip ilk galeaspid fosilini keşfetti. Söz konusu fosilin kuyruk yüzgeci ve kaplı parmağa benzer çıkıntıları olduğu için Foxaspis novemura adı verildi. Yapılan keşfi duyan bilim insanları fosili incelemek için bölgeye gelmek istiyor.

Çin’in güneyinde yer alan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde bilim insanları tarafından ilerletilen çalışmalar sonucunda "dokuz kuyruklu" yeni bir fosil keşfedildi.  Üzerinde inceleme yapan araştırmacılar türün antik "Shan Hai Jing" (Dağlar ve Denizler Klasiği) edebiyatındaki mitolojik hayvan Dokuz Kuyruklu Tilki'ye benzediğini ifade etti.  
 
Enstitüden araştırma profesörü Gai Zhikun, fosil örneğinin, hem katlanmış hem de açılmış durumlarda kuyruk yüzgecini tamamen koruduğunu, böylelikle morfolojik detayların mümkün olan en fazla biçimde ortaya çıktığını belirtti.


 
 
HERKES ONU GÖRMEK İSTİYOR

 Gai, "Galeaspidlerin aktif yüzücüler olabileceğini ve kuyruk ile su akışı arasındaki temas bölgesini kontrol ederek farklı itme güçleri üretmek üzere kaslarının kasılmasından çok iyi yararlanabileceğini keşfettik" diye konuştu. Ardından yapılan keşfin büyük heyecan uyandırdığını ve  duyan bilim insanlarının fosili incelemek için bölgeye gelmek istediklerini ifade etti.
 

 ÇOK DAHA YÜKSEK OLDUKLARI ORTAYA KONDU

Daha sonra kuyruğun geometrik morfolojisinin yüzme hızını analiz eden ekip, galeaspidlerin seyir hızlarının, alt soya ait çenesiz ve çeneli akrabalarına göre çok daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılarının çalışma sonuçlarını National Science Review dergisinde yayımladı.

Sonraki Haber