Bilim insanlarından ilginç çalışma! Bilgisayar oyunu oynayan beyin hücreleri geliştirildi

Günümüzde bilim insanları tarafından insan beyninin potansiyelini kavramak ve anlamak için pek çok araştırılma yapılıyor. Yürütülen çalışmalar esnasında laboratuvar ortamında üretilen beyin hücreleri bilgisayar oyunu oynadı. İşte o ilginç araştırmanın detayları...

Beynin keşfini yapmak ve potansiyelini anlamak için yapılan çalışmalar arasına yeni bir araştırma sonucu daha eklendi. Bilim insanları laboratuvar ortamında üretilen beyinlere 1970’lerin tenise benzeyen bilgisayar oyunu Pong’u oynamayı öğretti.
 
Mini beyin hissediyor ve tepki veriyor

Neuron dergisine yazan Cortical Labs şirketinden Dr. Brett Kagan, bir laboratuvar kabında büyütülen ilk "hissedebilen" beyni yarattığını ifade ettti. Bu çalışmayı heyecan verici bulan diğer uzmanlar beynin hissedebilme konusunda ileri gidildiğini düşünüyor.
Çalışmayı yürüten Dr.Brett Kagan şu ifadeleri kullandı; “Bu organizmayı tanımlamak için daha iyi bir kelime bulamadık. Bir dış kaynaktan bilgi alabiliyor, bu bilgiyi işleyebiliyor ve gerçek zamanlı tepki verebiliyor.”
 


Mini beyinler oyunu oynamayı 5 dakikada öğrendi
 
ilk olarak 2013’te üretilen mini beyinler bu çalışmada ilk kez, bir bilgisayar oyunu gibi bir dış çevreye uyarana bağlanıp, etkileşim kuruldu.Başarı düzeyi çok yüksek olmasa da mini beyinler Pong’u oynamayı 5 dakikada öğrendi.
 
Bu teknolojinin en nihayetinde Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıklara yönelik tedavilerin test edilmesinde kullanılabileceğini umduğunu söyleyen Dr. Kagan ;“İnsanlar şimdi bir laboratuvar kabındaki dokuyu gördüklerinde aktivite olup olmadığını anlıyor. Ancak beyin hücrelerinin amacı bilgiyi gerçek zamanlı işlemektir. Gerçek işlevlerinin kullanıma açılması, kapsamlı bir şekilde bakılabilecek çok sayıda araştırma alanını gündeme getiriyor” dedi.

Sonraki Haber