Bodrum Belediyesi’nden ‘depremzedelere kadın eli projesi’
Bodrum Belediyesi, ‘Depremzedelere Kadın Eli Projesi’ni hayata geçirdi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla Malatya’da Güzelbahçe Belediyesi Konteyner kentinde 40’a yakın konteyner kuran Bodrum Belediyesi Kadın Eli Projesi ile depremzedelere destek oluyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla hasar alan şehirlerin başında gelen Malatya’da Bodrum Belediyesi ekipleri yaraları sarmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla hasar alan şehirlerin başında gelen Malatya’da Bodrum Belediyesi ekipleri yaraları sarmaya devam ediyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla Malatya’da Güzelbahçe Belediyesi Konteyner kentinde 40’a yakın konteyner kuran Bodrum Belediyesi Kadın Eli Projesi ile depremzedelere destek oluyor.
"40'A YAKIN KONTEYNERDA DEPREMZEDELERE HİZMET VERMEKTEYİZ"
Bodrum Belediyesi Veteriner İşler Müdür Vekili Engin Doğan şunları söyledi:
"Bodrum Belediyesi adına Malatya’da koordinatörü olarak bulunmaktayım. Bodrum Belediyesi olarak burada bir mobil aracımızla, yemek aracımızla Cemal Gürsel Mahallemizde çadır kentte 500 kişiye sabah, öğlen, akşam yemek veriyoruz. Aynı zamanda Fahri Kayahan Bulvarı saat kulesi güneyinde bulunan konteyner kentte 40’a yakın konteynerimizde de depremzedelere hizmet vermekteyiz. Kadın Eli Projemizde konteynerlerden bir tanesini dikiş makinaları ile donattık aynı zamanda depremzede olan Kadriye Hanım bu işin başında. Kendisinin burada bir işyeri varken depremden zarar görüyor. Daha sonra kendisi Bodrum’a geliyor. Bodrum’da da duramayıp yine kendisi üretmen bir kadın olduğu için tulum üretiyorlar, uyku tulumları. Tekrar buraya geldiğinde ona bir konteyner sağladık. Burada Konteyner kentte bulunan diğer kadın arkadaşlarımızla beraber kıyafetlerin tamiratı, yastık, nevresim, çarşaf vb. ürenler üreterek depremden sonra insanın üretmesi ile alakalı kısımda da bizlere yardımcı oluyor."
“1 TONA YAKIN MAMA DESTEĞİ SAĞLADIK"
Bodrumdan Malatya’ya her hafta en az 1 tır geldiğini ifade eden Bodrum Belediyesi Veteriner İşler Müdür Vekili Engin Doğan şunları söyledi:
"Yatak, ranza, hayvan maması, kahvaltılık ürünler, gıda ürünleri geliyor. Bizlerde gelen bu malzemelerle sokaklarda bulunan kimsesiz sahipsiz hayvanların beslenmesini sağlıyoruz. Özellikle depremden sonra evde bulunan kedilerin dışarıda gediğini gördük yanımızda getirdiğimiz su kaplarıyla, mama kaplarıyla yıkılan evlerin yakın yerlerinde uygun bir alanda beslenme odakları oluşturduk. Oralara biz buradan yaklaşık 1 tona yakın mama desteği sağladık. Hala da bu desteğe devam etmekteyiz."
"ÖNCELİKLİ OLARAK YASTIK, YORGAN, NEVRESİM DİKİYORUZ"
Bodrum Belediyesi tarafından sağlanan konteynerde dikim işleri ile uğraşan depremzede Kadriye Yalırgan şunları söyledi:
"Malatya’da işyerim vardı, dükkânım vardı depremlerden dolayı çok ağır hasar aldı. Depremi yaşadık. Allah kimseye yaşatmasın. O süreçte Bodrum’a gittim. Bodrum’da boş durmak istemedim. Halk Eğitime gittim. Bayanların tulum diktiğini gördüm. Ben de onlara yardım amaçlı 1 ay boyunca yanlarında kaldım. Sonra sağ olsunlar Bodrum Belediye Başkanımıza bir proje sunduk Malatya’ya gelip bu işi yapmak istedim. Orası uzaktı burada daha yakın olacaktım. Onların destekleriyle Malatya’ya geldim. İş yerimdeki makinaları buraya getirdim. Bodrum Belediyesi ürünleri gönderiyor. Burada depremzedelere faydalı olma amaçlı üretim yapıyoruz. Öncelikli olarak yastık, yorgun, nevresim olarak tabii bunun yanında tadilat işleri de var. Sökükler var burada neticede çocuklar, kadınlar, erkekler fark etmiyor hepsinin tadilat işleri ama daha çok bebek yastıkları, yorganlar, nevresimler işte onları yapmaya çalışıyoruz. Hepsi gönüllü ve kimse beş kuruş istemiyor. Benim burada yaptığım işlerde gönüllülük üzerine Bodrum Belediyesinin bizlere gönderdiği ürünlerin hepsi de gönüllü yapılan işler. Depremzedelerin ilgisi çok fazla, çok memnunlar burada bizde bayanız ve ihtiyaç var. 2 gündür çok fazla talep var. Gönüllülerimizle burada çalışıyoruz. Faydalı olmaya çalışıyoruz. İhtiyacı olan kimler varsa da Bodrum Belediyesi olarak Saat Kulesinin oradayız."
"DİKİŞ BİLEN BİLMEYEN HERKESİ DAVET EDİYORUZ"
Gönüllü Temel Kırbay ise, "İzmirliyim torunuma bakmak için Malatya’da bulunuyordum 6 yıldır. Depremzedeyiz tüm komşularımız ile birlikte bu aktivitelerin içinde yer alıyoruz. Dikiş bilen bilmeyen herkesi buraya davet ediyoruz. İmece usulü, yardımlaşma usulü bu işin içindeyiz. Başka konteynerlerden buraya gelenler var yemek için buraya gelen herkesi davet ediyoruz. Bodrum Belediyesine teşekkür ediyoruz" dedi.
Gönüllü Gülsüm Fırat ise depremlerde 4 deposunu kaybettiklerini belirterek gönüllü olarak dikiş ve kesim yaptıklarını söyledi.