Bolu’daki şato evler kimin? Şato evler depremzedelere açılsın talebi için kampanya başladı!
Deprem bölgelerinde başlanacak konut projeleri için devlet harekete geçti. 1 yıl içinde tamamlanacak proje süresince depremzedeler, KYK yurtlarında konaklayacak. Farklı illerde ikamet etmek isteyenlere ise kira desteği verilecek. Sosyal medyada depremzedeler için farklı bir öneri de sunuldu. Yapımı yılan hikayesine dönen Şato evlerde depremzedelerin konaklaması için kampanya yapılıyor. Peki, Bolu’daki şato evler kimin? Bolu Mudurnu Şato evler depremzedelere açılsın talebi detayları...
Deprem bölgelerinde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili devlet harekete geçti. 1 yıl sürecek inşaat sürecinde depremzedeler KYK yurtlarında ağırlanacak, isteyene farklı illerde kira desteği sağlanacak. Sosyal medyada depremzedeler için bazı oteller ve misafirhaneler kapılarını açarken sosyal medyada Bolu’daki şato evler ile ilgili de kampanya başlatıldı. Peki, Bolu’daki şato evler kimin? Bolu Mudurnu Şato evler depremzedelere açılsın talebine sahibi ne dedi? Bolu Mudurnu Şato evler fiyatı ne, içi nasıl? Şato villalar nerede? İşte detaylar…
BOLU’DAKİ ŞATO EVLER İÇİN KAMPANYA: “DEPREMZEDELERE AÇILDIN”
Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yapımı yılan hikayesine dönen şato villalarla ilgili sosyal medyada depremzedelere tahsis edilmesi yönünde paylaşımlar yapıldı. Yüzlerce kişi, villaların geçici olarak depremzedelere verilmesini istedi. Firmanın yönetim kurulu başkanı Mehmet Yerdelen’den taleplere ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.
ŞATO EVLER DEPREMZEDELERE AÇILSIN TALEBİNE SAHİBİNDEN YANIT!
Burj Al Babas yönetim kurulu başkanı Mehmet Yerdelen, villaların depremzedelere tahsis edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Orada 732 villa var. 580 villa yapıldı. İçerisi kaba inşaat, altyapı yok. Kanalizasyon yok. 500-600 milyon para harcamak lazım. Milleti oraya çekip fırsatçılık yapmamak lazım. Dış cepheler yapıldı sadece. İçerisi kaba inşaat. Burada ısıtma falan olmaz.” dedi.
BOLU ŞATO EVLERİ NEREDE?
Bolu Şato Evleri Bolu’nun Mudurlu ilçesinde yer alıyor. Bolu'da yalnızca Arap müşterilere şato evler yapan şirket 732 villa, AVM, otel ve 2 kongre merkezi ile dikkat çekmişti. Şato tipindeki villalardan 350'si, inşaat çalışmaları devam ederken Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan'daki müşterilere satılmıştı. Arap müşterilerin taksitleri zamanında ödememesi ve şirketin ekonomik planlamada yaşadığı sorunlar nedeniyle 'Burj Al Babas' adlı projenin sahibi Sarot Termal Grup, 2018 yılının Haziran ayında konkordato için başvurdu. Mahkeme, şirkete 3 ay süre verdi. Sürenin dolmasıyla İstanbul 3'üncü Ticaret Mahkemesi, 2018'in Eylül ayında Sarot Grup çatısı altındaki 3 şirket hakkında iflas kararı vermişti.
BOLU ŞATO EVLER KİMİN?
Arap müşterilerin taksitleri zamanında ödememesi ve şirketin ekonomik planlamada yaşadığı sorunlar nedeniyle 'Burj Al Babas' adlı projenin sahibi Sarot Termal Grup, 2018 yılının Haziran ayında konkordato için başvurdu. İstanbul 3'üncü Ticaret Mahkemesi, 2018'in Eylül ayında Sarot Grup çatısı altındaki 3 şirket hakkında iflas kararı verdi. Şato tipi mimarisiyle tepkilere yol açan, ilçenin mimari ve tarihi dokusuna uymaması nedeniyle bölge halkının da eleştirdiği proje durdu.