Bu dert insanı perperişan edip uykusuz bırakıyor! Doç. Dr. hepimizin başındaki derde ilişkin kritik sözleri söyledi

Günlük hayatımızda çok fazla kendini gösteren baş ağrısına ilişkin Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Esra Acıman Demirel önerilerde bulundu. Demirel Çok fazla ağrı kesici ya da migrene özel ilaçları kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Baş ağrısı; başın belli bir bölümünde zonklayıcı, sıkıştırıcı ve belirgin şekilde meydana gelen rahatsızlık veren durum olarak bilinir. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Esra Acıman Demirel, baş ağrısının özellikle soğuk havalarda kendini gösterdiğini belirterek uyarılarda bulundu.
 
“UYKUYA DİKKAT ETMELİLER”
 
Demirel, 'soğuk baş ağrısı' diye bir kavram olduğunu belirterek, “Özellikle soğuk havalarda, soğuk bir şeyler yenmesiyle, dışarıdan soğuğa maruz kalınca ya da soğuk suya dalmakla tetiklenebilen genellikle tek taraflı saplanıcı, göz arkası, alın ve şakaklarda bir baş ağrısı oluyor. Soğuktan korunarak engellenebilecek bir baş ağrısı. Soğuk baş ağrısı migreni tetikleyebilir. Migren hastalarını birçok hava değişimi etkileyebiliyor. Soğuk havanın migreni nasıl tetiklediği tam olarak bilinmiyor ama beyindeki kimyasal dengeleri değiştirdiği düşünülüyor. Soğuk havada sinüzit baş ağrısı diğer baş ağrılarıyla çok karışmakta.


“MİGREN HASTALARI SOĞUKTA TETİKLENEBİLİYOR”
 
Sinüzitin daha değişik klinik bulguları mevcut olduğunu belirten  Doç. Dr. Esra Acıman Demirel "Burun akıntısı, burun tıkanıklığı, ses değişikliği ve yüzde dolgunluk olabiliyor. Migren hastaları soğukta tetiklenebiliyor. Bunu da hastalar özellikle 'baş ağrısı günlüğü' tuttuklarında, hangi havalarda baş ağrılarının arttığı ve neyin tetiklediğini daha rahat kavrayabiliyorlar. Soğuk havanın tetiklediğini biliyorsak, hastaya bu havalarda gerekli değilse dışarı çıkmamaları, saçlarını ıslak bırakmamalarını, bu dönemde daha erken ilaçlarını almaları, beslenme ve uykuya dikkat etmelerini önerebiliriz” diye konuştu.
 

Sonraki Haber