Bu uygulamaları kullanıyorsanız dikkat! Kişisel verileriniz tehlikede olabilir

Akıllı telefonlarının kullanımın artmasıyla beraber güvenlik açıkları da büyük tehlike olmaya başladı. Tv100 Ana Haber’de konuşan uzman vatandaşları telefonlarına indirdikleri uygulamaların kişisel verileri için büyük risk taşıdığını vurgulayarak dikkat etmelerini dile getirdi.

This browser does not support the video element.

Her yaş grubundan herkesin önemle dikkat etmesi gereken konulardan biri de kişisel verilerimizin gizliliği. Dijital cihazların kullanımının son zamanlarda yaygınlaşmasının ardından özellikle bu konu daha da önem kazandı. Hem iletişim hem de artık dijital bankacılık servislerinin akıllı telefonlarda kullanılması açısından güvenlik açıklarına karşı dikkat edilmeli.

 KİŞİSEL VERİLERİNİZ ÇALINABİLİR

Pandemi sürecinin ardından daha fazla yaygınlaşan sanal market, sanal yemek uygulaması ve dijital bankacılık uygulamaları ve çok daha fazlasını binlerce insan tarafından kullanılıyor. Bu uygulamaları telefona indirdikten sonra ‘kişisel verilerin alınmasına izin ver’ seçeneğine bastığınız zaman tehlike başlıyor. Tv100 Ana Haber’de konuyla ilgili uzmanından önemli uyarılar geldi.

“BANKACILIK UYGULAMALARI, ÖZEL YAZIŞMALAR VE FOTOĞRAFLARA ERİŞİM SAĞLANABİLİR”

Uzmanından vatandaş için hayati öneme sahip uyarılar gelirken, “Yazılımı telefona kurduğunuz zaman telefonunuza zarar vermez ama işlevsel olarak kişisel verilerinizi çalabilir. Özellikle Android tabanlı işletim sistemini kullanan telefonlarda ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. Arka tarafta yazılımcının geliştirdiği bir kod verilerinizi çalıyor olabilir ve mağaza bunu fark etmemiş olabilir. Başta bankacılık uygulamaları olmak üzere sosyal medya hesapları, özel yazışmalar ve fotoğraflar gibi her türlü kişisel veriye erişim sağlanabilir” ifadelerine yer verildi.

Sonraki Haber