Çanakkale'de toprağı kazan araştırmacıların karşısına çıktı. Tam 2 bin 300 yıldan bu yana orada duruyordu. Uluslararası araştırmacılar bölgeye koştu

Çanakkale'de gerçekleştirilen kazı çalışmalarında toprağı kazan araştırmacıların tam karşısına çıktı. Tam 2 bin 300 yıldan bu yana orada, toprağın altında öylece duruyordu. Uluslararası araştırmacılar, ortaya çıktığını duyunca bölgeye koştu. Dünya tarihindeki en önemli anlardan biri olarak kabul edilen savaş hakkında yepyeni bir gelişme yaşandığı bildirildi.

Çanakkale'de gerçekleştirilen kazı çalışmalarında toprağı kazan araştırmacıların tam karşısına çıkan 2 bin 300 yıllık kalıntılar, dünyayı hayrete düşürdü. Araştırmacılar tarafından dünya tarihinin en önemli anlarından biri olarak kabul edilen savaşın, nerede yapıldığına dair 20 yıldır süren araştırmacılar sonuç verdiği bildirildi. Uluslararası araştırmacılar, ortaya çıktığını duyunca bölgeye koştu. Arkeologlar, Büyük İskender'in 2 bin 300 yıl önce en önemli savaşlarından birinin gerçekleştiği yeri tespit ettiklerini söylediler. 

İLK ÖNEMLİ ZAFERDİ

Araştırma ekibi, Türkiye'nin kuzeybatısındaki Çanakkale ilindeki Biga Nehri kıyısındaki antik savaş alanının tam yerini ortaya çıkardı. Antik çağlarda nehir Granicus olarak biliniyordu. MÖ 334'te yapılan Granikos Muharebesi, İskender'in Pers Ahameniş İmparatorluğu'na karşı yürüttüğü sefer sırasında elde ettiği ilk önemli zaferdi. Bu savaş, efsanevi komutanın Küçük Asya'yı fethetmesinin başlangıcını işaret ettiği için tarihsel olarak önemliydi.