Cenin pozisyonu nedir? Depremde cenin pozisyonu nasıl yapılır? Deprem anında hangi pozisyonu almalıyız?

Depremin 11. gününde 248. saatte 17 yaşındaki Aleyna Ölmez enkazdan çıkarılmıştı. 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in tedavisinin yapıldığını aktaran doktoru, Aleyna'nın cenin pozisyonunda kaldığı için korunduğunu düşündüklerini ifade etti. Peki, Cenin pozisyonu nedir? Depremde cenin pozisyonu nasıl yapılır? Deprem anında hangi pozisyonu almalıyız? İşte detaylar…

Türkiye’yi sarsan, yıkıcı depremlerde enkaz altından 248 saat sonra sağ olarak kurtarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’in tedavisi hastanede sürüyor.

Aleyna Ölmez’in doktoru açıklama yaptı. Umutların tükendiği anda enkaz altından sağ kurtarılan Aleyna Ölmez’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, doktoru Aleyna'nın cenin pozisyonunda kaldığı için korunduğunu düşündüğünü söyledi. Pek çok kişi de cenin pozisyonu ile ilgili detayları araştırıyor.

CENİN POZİSYONU NEDİR?

Cenin pozisyonunda, sırt eğik, baş eğik ve uzuvlar bükülür ve gövdeye doğru çekilir. Vücudun C şekline getirilmesidir.

DEPREMDE CENİN POZİSYONU NASIL YAPILIR?

Cenin pozisyonu, baş, boyun ve iç organları korumak ve yukarıdan gelebilecek tehlikeleri gözlemlemek için yan yatarak dizlerin karına çekilmiş olduğu korunma pozisyonu olarak bilinir.

Deprem anında eğilini çömelin ve masa veya yatak gibi sağlam bir nesnenin altında veya yanında cenin pozisyonu alın.

Bir deprem olursa ve kapıdan veya pencereden çıkarak kolayca kurtulamıyorsanız, bir kanepenin yanına uzanın ve cenin pozisyonunda kıvrılın.

Sonraki Haber