Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu açıklaması: Görevine devam edecektir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir yayında Ekrem İmamoğlu'nun değişim talepleriyle ilgili "Herkes cumhurbaşkanı adayı olabilir. İmamoğlu da aday olabilir. Şirketler ayrıdır. Partiler ayrıdır. Ekrem Bey elbet de aday olabilir, başarılı bir isimdir. Son seçimler biz 22 ilçeyi aldı. O ilçeler ve İBB Meclisi alınır. Ama ben asla ve asla halkın oylarıyla alınmış bir belediyeyi AK Parti’ye teslim etmem! Yani Ekrem İmamoğlu görevine devam edecektir…" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tele1'de katıldığı bir programda gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"DEĞİŞİME EN AÇIK PARTİ CHP’DİR"
Değişime en açık parti CHP’dir. Şimdi için değil tarih boyunca böyleydi. Bütün değişimin önünü açacağız eve dönüşümün de önünü açacağız. Cumhuriyet Halk Partisi elbet değişecek. Tek kişiyle olmaz. Hukuki zeminde olur. Kurultay olur, adaylar çıkar. Kim eleştiriyorsa kimsenin sözünü kesmem çünkü eleştirinin bu parti için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ancak bu parti disiplini çerçevesinde olur. Biz sosyal demokrat partisiyiz, biz ötekileştirilenin partisiyiz, biz halkta hiçbir ayrım yapmayan bir partiyiz. Biz vatansever bir partiyiz.

"İMAMOĞLU GÖREVİNE DEVAM EDECEKTİR"
(İmamoğlu’nun değişim talepleri) Herkes cumhurbaşkanı adayı olabilir. İmamoğlu da aday olabilir. Şirketler ayrıdır. Partiler ayrıdır. Ekrem Bey elbet de aday olabilir, başarılı bir isimdir. Son seçimler biz 22 ilçeyi aldı. O ilçeler ve İBB Meclisi alınır. Ama ben asla ve asla halkın oylarıyla alınmış bir belediyeyi AK Parti’ye teslim etmem! Yani Ekrem İmamoğlu görevine devam edecektir…

“25 MİLYON DEĞERLİ BİR RAKAM
25 milyonu aşkın vatandaş demokrasiden yana, haktan yana, özgürlükten yana, gelir dağılımında, adaletten yana oy kullandı. Bu çok değerli bir rakam. Tabii onu büyütmemiz gerekiyor. Bunlar bizi umutsuzluğa sürüklememeli. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Biz yine demokrasiyi savunacağız, hayatın sonu değil.

16’LI MASA VURGUSU
Bu ülkenin aydınlığı için, huzuru için, herkesin kazanacağı bir ortamı yaratmak için 6 değil yeri gelirse 16’lı da 26’lı da masa kurarım. İşin felsefesini anlamış değiller. Demokrasinin ne olduğunu, demokrasiyi savunmak için insanların bir araya gelmesi gerektiğini hala içselleştiremediler. Olaya bireysel pencereden bakıyorlar, ‘ben yoksam hiçbir şey yok demektir’, olmaz. Demokrasi için bir araya geleceğiz. Düne kadar kavga ettik de ne oldu? Cumhuriyet tarihinde ilk kez birbirinin rakibi olan partiler bir araya geldiler, demokrasiyi savundular.

'İL BAŞKANLARIMIZ MİLLETVEKİLİ LİSTERİNİN BELİRLENMESİYLE İLGİLİ ŞİKAYETLERİNİ İLETTİ'
("81 il başkanının açıklamasındaki 'Her ne kadar bizi sorulmasa da...' diye bir sitem var. Milletvekili seçiminde il başkanlarına yeterince danışmamış olmanızdan mı kaynaklı?" sorusu üzerine) "İl başkanlarımızı doğal olarak ondan da şikayet ettiler. Yani milletvekili adaylarının belirlenmesi konusunda kendilerinin iradelerine çok fazla başvurulmadığı şeklinde şikayetler oldu. Şikayetlerin kendi içinde haklı yönleri vardı. Onlara şunu söyledim: Genel başkan olarak ben başvuranlar kimdir, bu seçimi nasıl yaptınız tek başıma yapma şansım zaten yok, bugüne kadar da hiç olmadı. 8 arkadaşı görevlendirmiştik, 8 arkadaş ön elemeleri, görüşmeleri yaptılar. Dolayısıyla onlara o bölümü de aktardım. Hazırlanan metne benim bir müdahalem söz konusu değil, il başkanlarımız kamuoyuyla paylaştılar."

Sonraki Haber