Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e 'İmamoğlu' ve 'Yavaş' yanıtı: Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon kanallarının Ankara temsilcileri ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Saraçhane mitingi için bilgisi olmadığını, mitingi Almanya'da öğrendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 'İmamoğlu' ve 'Yavaş' ile ilgili adaylık açıklamasına da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, bir partinin başka bir partinin içişlerine karışmaması gerektiğini söyleyerek, belediye başkanlarının görevlerinin başında olduğunu belirtti.

This browser does not support the video element.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel'in de bulunduğu televizyonların temsilcileriyle buluştu. Gündemde İstanbul Büyükeşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak kararı vardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Cumhurbaşkanı adayı 6'lı Masadan çıkmalı" dedi.
"Altı lider aday sizsiniz derse" aday olabileceğini de sözlerine ekledi. Televiyonların Ankara Temislcileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu,  Akşener ile İmamoğlu'nun kucaklaştığı görüntüleri de yorumladı.

"Yargı sopa olarak kullanılıyor"

"Yüzlerce içtihat var benzer konularda. Bilirkişi raporu var. Hakimin tutanaklara ilişkin kendi ifadesi var. Normalde olması gereken beraat bu kadar basit. Yargının sopa olarak kullanıldığı bir düzene demokrasi denmez. Şuanda görünen tablo yargı aracılığıyla siyaseti dizayn etmeye çalışmak. Bu kabul edilemez."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu'nun Saraçhane çağrısını da sosyal medyadan öğrendiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Belediye başkanları aday gösterilirse hayır demeyiz" açıklamasını siyasi nezaket açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunu da yanıtladı.

"İçişlerine karışılmamalı"

Haberin Devamı

"Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır. Her partinin il başkanı ilçe başkanı vardır."

Kılıçdaroğlu, adayın 6'lı masadan biri olma ihtimalini de değerlendirdi. Kendi ismi üzerinden yürüyen tartışmalara yanıtı da nettti.

"Altılı Masa isterse olurum"

"Doğal olanı şudur altılı masadan bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenmesi benim şahsi kanaatimdir. Cumhurbaşkanlığı konusunda kararı verecek olan 6’lı masadır. 6’lı masanın bir üyesi olarak onların iradesinin dışında başka bir şey söylersem bu doğru olmaz. 6 lider bir araya gelip evet bizim adayımız sizsiniz derlerse elbette aday oluruz bu kadar basit. Biz beraberiz ve birlikteyiz."

Haberin Devamı

Asıl kumpas İstanbul’un iradesine

(Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtimali)

– Belediye Başkanlarımız görevlerinin başında.

(MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Saraçhane mitingi sonrası yaptığı “kumpas” çıkışı)

– Herkes kendi penceresine göre yorumluyor. 16 milyon İstanbullunun iradesine kumpas kuruldu. Asıl kumpas İstanbul'un iradesine…

Aday ne zaman açıklanacak?

"Hükümet programı belirlenmeden bizim cumhurbaşkanı adayını belirleme şansımız yok. Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarının bitmesi lazım. Bu iki konu netleştikten sonra sıra adaya gelecek."

Kemal Kılıçdaroğlu iptal ettiği Almanya ziyaretiyle ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu, "Gidilecekse bir ön çalışma yapmamız lazım onların müsait olduğu bir zaman dilimini bulmamız gerekiyor." dedi.