CHP'den açıklama: Yaşar Okuyan'ın partimizle ilişiği kesilmiştir

Cumhuriyet Halk Partisi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın partiden ilişiğinin kesildiği duyuruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi sosyal medya hesabından paylaştı. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın CHP ile ilişiğinin kesildiği bildirildi.

Partiden yapılan açıklamada, "Sayın Yaşar Okuyan'ın Cumhuriyet Halk Partisi ile ilişiği kesilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadesi kullanıldı.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan bir süre önce televizyon kanalına verdiği röportajda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili "Eğer Meral Akşener masayı dağıtırsa elimde belgeler var onu sokağa çıkarmam" sözleriyle gündem olmuştu.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu bilgiler karşısında cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçtiğini öne süren Yaşar Okuyan, CHP içinden veya CHP’ye yakın çevrelerin yürüttüğü Kılıçdaroğlu karşıtı kampanyaların arkasında da İYİ Parti ve Akşener’in olduğunu savunmuştu.

Yaşar Okuyan, sosyal medya hesabından görüşme fotoğrafını "Kılıçdaroğlu ile yarım saati aşan bir süre TBMM'deki CHP Grup odasında görüştük. Deprem ve seçimleri ele aldık" mesajıyla paylaştı. Bunun üzerine İYİ Partili isimler de görüşmeye sosyal medya hesabından tepki gösterdi.  

"RUHSUZ BİRİYLE GÖRÜŞMEK RUH'A AYKIRI"

Haberin Devamı

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan "Bu yalancının Genel Başkanıma iftirası ortada dururken, bu görüntüyü paylaşmasını kabul etmiyorum" derken İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık da "Ruhsuz biri ile görüşmek Ruh’a aykırı. Zinhar kabul edilemez" diye mesaj attı. 

KILIÇDAROĞLU REDDETMİŞTİ

Kılıçdaroğlu ise bu iddiaları reddederek "Böyle bir şey yok. Zaten benim çalışma anlayışıma da uygun değil" demişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Okuyan zaman zaman beni ziyaret ediyor. Eski bir bakan olarak görüşme talebine zamanım uygunsa yanıt veriyorum. Ancak ifade ettiği gibi bana Akşener hakkında gizli bilgi veya da dosya vermiş değil. Kamuoyunun dikkatine sunarım" ifadesini kullanmıştı.

Sonraki Haber