Çorlu Deresi'nde yaşanan renk değişimi endişe yaratıyor

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde bulunan Çorlu Deresi'nde yaşanan renk değişimi bölgede korku ve endişeye neden oluyor. Derenin rengini gören vatandaşlar hemen yetkililere haber vererek konunun araştırılmasını talep etti.

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde yer alan Çorlu Deresi'nde yaşanan renk değişimi korku ve endişeye neden oluyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından fark edilen durum kısa süre içinde yetkililere haber verilerek araştırılması talep edildi. 

RENGİ DEĞİŞTİ VE KÖTÜ KOKU YAYILDI

Ergene Nehri'nin en önemli kollarından biri olan Çorlu Deresi, dün turkuaz renge büründü. Ergene ilçesine bağlı Yulaflı ile Sağlık Mahallesi arasında kalan yaklaşık 1 kilometrelik bölüm, öğle saatlerinden itibaren turkuaz renge döndü. Yaklaşık 5 saat boyunca turkuaz kalan sudan bir koku da yayıldı. Akşam saatlerinde dere, yeniden eski haline dönerek normal renginde akmaya devam etti.

Olayın ardından Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri bölgeye gelerek sudan numune aldı. Yetkililer, laboratuvarda yapılacak incelemeler sonucunda derenin turkuaz renge bürünmesine neyin sebep olduğunu tespit edeceklerini belirtti.

Sonraki Haber