Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Rusya'ya gidiyor: Görüşmedeki öncelik belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bugün Rusya’nın Kazan şehrine gidecek. Erdoğan, 2 gün sürecek ziyaretinde katılımcı bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla da bir araya gelecek. Görüşmede öncelik doğalgaz işbirlikleri olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS gelişmekte olan ekonomiler bloğu zirvesi için bugün Rusya'ya gidecek ve burada Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.

Erdoğan, Kremlin'in Batı'nın "hegemonyasına" meydan okumasını umduğu ittifakın üç günlük zirvesi için Rusya'nın Kazan kentinde bir araya gelen 24 dünya lideri arasında yer alacak.

RUS DOĞALGAZINDA TÜRKİYE VURGUSU

Rusya Devlet Başkanı Putin'in basın servisi ve dış politika danışmanı Yuri Uşakov, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Putin ve Erdoğan'ın özellikle Türkiye'de bir doğalgaz dağıtım merkezi kurulması olasılığını ele alacaklarını söyledi.

Uşakov, zirve öncesi düzenlediği basın toplantısında, Putin ile Erdoğan arasındaki görüşmenin, Türkiye'yi Rus doğalgazının Avrupa ve diğer bölgelere dağıtımında önemli bir merkez haline getirmeyi amaçlayan projenin ilerletilmesine odaklanacağını söyledi.

Sonraki Haber