Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kütüphane Söyleşileri'nde açıklamalarda bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kütüphane Söyleşileri'nde soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kütüphane Söyleşileri'nde soruları yanıtladı.

Kütüphane Söyleşileri'nin üçüncüsünde Millet Kütüphanesi'nde doktora öğrencileriyle bir araya gelen Erdoğan'ın bir gencin sorusu üzerine Kanal İstanbul'la ilgili yaptığı değerlendirme, sosyal medya hesabından paylaşıldı. 

Projenin Türkiye için önemini gençlere anlatan Erdoğan, Kanal İstanbul'un 11 yıllık bir proje olduğunu, bunun adımının İstanbul Büyükşehir Başkanlığı döneminde atıldığını aktardı.

Erdoğan, Kanal İstanbul'la bir adım atılmasının şart olduğunu vurgulayarak, İstanbul Boğazı'nın bir çevre katliamı için her an bir tehdit oluşturabileceğine dikkati çekti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"(NATO zirvesini nasıl değerlendirirsiniz?) Ben de pek sevmem ama en kıdemli olan lider bendim. 18 yıl geçti, her yıl birçok lider ya siyasetten kopuyor ya da tekrar giremiyor. Biz yola devam ettik, devam ediyoruz. Bu görüşmelerin içerisinde bir taraftan Fransa ile Macron ile ilgili görüşme vardı, ardından Merkel ile yaptığım görüşme oldu, İspanya Başbakanı Sanchez ile yaptığım görüşme vardı... Bütün bunların dışında ayrıca yine en son görüşmem Biden ile olan görüşmemdi. Bir de Miçotakis ile görüşmem oldu. Son görüşmeyi Biden ile yaptık, başarılı geçen bir görüşme oldu."

"(Sosyal medya belediyeciliği sorusu... Bu bilgilerin bir kısmı doğru bir kısmı yanlış. Tam olarak ne demek istediniz?) Bizim hedefimiz gönül belediyeciliği iddiasıdır. Biz gönül belediyeciliğine talibiz. Vatandaşı bizim aldatmamıza gerek yok. Vatandaşa ihtiyaçlarını söyler misin diyecek, tepedenci olmayacak. Tepeden bakan siyaset anlayışı olmayacak. Tevazuda Mevlana'nın ifadesiyle toprak gibi olacak."

"(Marmara'daki tedbirler...) olay bir taraftan fabrikaların atıkları olduğu gibi, atık su arıtma tesisleriniin bitmemesi. Şu anda herhangi bir fabrika kendi atık sularını arıtma konusunda görevini yapmıyorsa bunlara yönelik devlet çevre şehircilik bakanlığı da tedbirlerini almıştır. Bakın biz hemen anında bütün ilgili birimler dahil üniversitelerimizin akademisyenlerini toplamak suretiyle bakanlık ve benim riyasetimde toplantı yaptık. YÖK toplantı yaptı ve ardından kendileriyle benim attığım adımlar oldu.. Müsilajın 3 temel unsuru var, iklim değişikliğinin yol açtığı denizdeki sıcaklık yükselmesi, durağanlık ve kirlilik. Buna yerel yönetimlerin de işbilmezliğini eklemek lazım"

"Üniversitelerdeki tüm akademik kadrolara baktığımız zaman kadın oranı yüzde 51'in üzerinde. Bu, Cumhuriyet tarihinde görülmüş bir durum değil."

 "Üniversite ilmin merkezidir, üniversite irfanın merkezidir. İlmin ve irfanın merkezini eğer biz teröre kurban edersek yazık olur, buna fırsat vermememiz gerekir."

Sonraki Haber