Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail açıklaması: Tehlikenin Türkiye'ye yaklaştığını görüyoruz!

AK Parti Filistin'in Geleceği Konferansı AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Konferansta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. İsrail tehlikesinin Türkiye'ye yaklaştığını belirten Erdoğan, 'Giderek şımaran, giderek azgınlaşan İsrail durdurulmadığı takdirde bu yayılmacılığın nereye uzanacağını tahmin edebiliyoruz. Bu riski görüyor ve her türlü tedbiri alıyoruz.' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bu anlamlı toplantı vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Filistin'in gelece konferansının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün kalbi Kudüs için atan Filistin davasına omuz veren, Kudüs ilk kıblemizdir, kırmızı çizgimizdir diyen, duruşunu, tavrını cesaretle ortaya koyan dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum.. Bu vesileyle geçtiğimiz 7 Ekim'den bu yana İsrail'in katlettiği Filistinli Lübnanlı kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum.

Filistin meselesinin konuşulmasını, tüm yönleriyle ele alınmasını çok önemli buluyoruz. Konferansımız inşallah 3 önemli başlık altında meselenin tartışılmasını sağlayacaktır. 

Geçen yıl 7 Ekim'de İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar Filistin'i tekrar insanlığın gündemine taşıdı. İsrail'in soykırımı Lübnan'a ulaştı. Siyonist lobinin medyayı, akademiyi, sanatı, devleti nasıl baskı altında tuttuğunu hepimiz çok yakından gördük. 

BM Güvenlik Konseyi ile uluslararası örgütlerin İsrail'in şımarıklıkları karşısında nasıl büyük acze düştüklerini hep beraber yüzümüz kızararak takip ettik.

Söz konusu Gazzeli, Lübnanlılar olunca nasıl bir derin bir sessizliğe gömüldüklerine şahitlik ettik. Batının yıllardır savunduğu değerlerin tamamı bir çırpıda rafa kaldırıldı. Canlı yayında gazeteciler kurşunlandı. Hastaneler, camiler, okullar, kiliseler vuruldu. 2 milyon insana her türlü zulmü reva gördüler. 

Tüm bunları ve çok daha fazlasını hepimiz içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Filistin halkı bu zulmü on yıllardır yaşıyor. İsrail'in işgal, yıkım ve infaz politikası tam 76 yıldır aralıksız devam ediyor. Filistin'de kan, gözyaşı hiçbir zaman dinmedi. İsrail 1948 yılında kuruldu.

"İSRAİL'E DEVLET DİYEMEM" 

Buna devlet dersem yanlış olur. Filistin halkının gözünde 1948 büyük bir felaket demekti. 1 milyon Filistinli sürgün edildi. Binlerce Filistinli öldürüldü. Kan ve gözyaşı üzerine kurulan İsrail, katliamlarla kan dökmeye devam etti.

İsrail, Filistinlileri öz yurtlarında mülteci konuma getirmiş, evinden yurdundan göçe zorlamıştır. Bugün önemli bir kısmı Ürdün'de olmak üzere, dünya üzerinde evlerine dökmeyi bekleyen 6 milyonu aşkın Filistinli bulunuyor.

"ADI DEVLET"

Aslında İsrail'in ırkçı politalarının mağduru sadece Filistin halkı değildi. Afrika kökenli Yahudiler de aynı zulme maruz kaldı. BM üyesi olup da, tek devlet, adı devlet, İsrail'dir. Bu gerçeği BM Genel Kurulu'nda, 1948 yılından itibaren İsrail haritasını göstererek sormuştum. Bunun cevabını veren çıkmadı. İsrail yönetimi bırakın cevap vermeyi, yeni haritalar üretmeye devam ettiler. Gazze'yi işgalle yetinmeyeceklerini, Lübnan'a saldırarak gösterdiler.

"İSRAİL TEHLİKESİ ÜLKEMİZE YAKLAŞIYOR"

Giderek şımaran, giderek azgınlaşan İsrail durdurulmadığı takdirde bu yayılmacılığın nereye uzanacağını tahmin edebiliyoruz. Ülkemize yaklaşan tehlikeyi göremeyen idrak yoksunu kimi şahsiyetler varsa da biz riski görüyor, her türlü tedbiri alıyoruz.

Gazze'ye kıştan önce daha fazla insani yardım ulaştırılması noktasında uluslararası toplumun ve İslam dünyasının daha fazla gayret sarf etmesi gerekiyor. Kendi personelinin hakkını korumayan bir Birleşmiş Milletler, başkalarının hakkını nasıl savunacak?

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, bölgemizin kan deryasına dönmesini, Gazze'de sivillerin diri diri yakılmasını daha ne kadar seyredecek?

Gazze ve Lübnan'da ölen sadece çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve siviller değil, insanlığın vicdanıdır, binlerce yıllık ortak birikimidir. Türkiye olarak ilk günden itibaren bu soykırım karşısında itirazlarını en yüksek sesle dile getiren ülkeyiz.

"İSRAİL İLE TİCARİ İLİŞKİLERİ DURDURDUK"

Tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Filistinli kardeşlerimize yönelik insani yardım faaliyetlerimizi aralıksız yürütüyoruz. İsrail'e karşı somut tedbirler alan tek ülkeyiz. İsrail'le ticari ilişkiler durdurduk.

1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen bir Filistin devleti kuruluncaya dek yılmadan, yorulmadan mücadeleyi devam ettireceğiz.

Filistin direnişe kara çalmak isteyenlere aldırmadan her platformda hakkı ve hakikati haykırıyoruz. Türkiye Filistinli ve Lübnanlı kardeşlerinin yanındadır. Zafer inşallah Gazze ve Lübnan'da inananların olacaktır. Bir gün gelecek bu gözyaşı, bu acı son bulacak. Gazzeli anneler çocuğunun kefenini değil, inşallah çeyizini hazırlayacak. Çocuklar özgürce koşacak, gökyüzüne baktıklarında savaş uçaklarını değil güneşi, yıldızları görecekler."

Sonraki Haber