Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni harekat mesajı! "Kobani bitti... O terörist dostlarınıza söyleyin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİSK Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Kasım ayı enflasyon verileri ile iyileşmenin sürdüğünü ve yılbaşından itibaren de düşüşün süreceği mesajını veren Erdoğan, "Bu iyileşme hızlanacak ve Şubat ayından itibaren kontrolü kolay bir yere gelecektir." dedi. Öte yandan yeni harekat mesajı veren Erdoğan, "Kobani bitti... İdlib'de, Kobani'de bütün buralarda gereken tedbirlerimiz neyse her an alıyoruz, aldık ve bundan sonra da alacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİSK Genel Kurulu’nda asgari ücret, enflasyonla mücadele ve terörle mücadele gibi konularda önemli mesajlar verdi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ülkemizin, gelişmesine, kalkınmasına, büyümesine yaptıkları katkılar için kuruluşundan bugüne TİSK bünyesinde gayret göstermiş herkese teşekkür ediyorum.

Küresel Covid-19 salgını, Rusya-Ukrayna savaşı gibi zorlu sınamalardan geçtiği dönemde bu görevi layığıyla yerine getiren Özgür Burak Akkol ve Yönetim Kurulu üyelerine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Genel Kurulumuzda güven tazeleyecek olan TİSK yönetimine bundan sonraki çalışmalarında başarılar temenni ediyorum. Hepimizin malumu olduğu üzere işçi işveren kesimi arasındaki diyalog güçlü olmadığı, ilişkiler sağlıklı yürümediği zaman sosyal huzursuzluk yaşanması kaçınılmazdır. Çünkü çalışma hayatının bir tarafında işçiler diğer tarafında işverenler bulunmakta. Devlette her iki tarafın beklentilerini ve çıkarlarını gözeten bir konumla bu denklemde yerini almaktadır.

Geçmişte sosyal barışı tehdit eden gerilimlerin yol açtığı sıkıntıları epeyce yaşamış bir ülkeyiz. Kuruluş amaçlarının dışarısına çıkarak ideolojik kavgaların bayraktarlığını yapan tarafların çekişlerinin ülkemize ağır maliyetleri olmuştur. Bunun için biz iktidara geldiğimizden beri ülkenin ve milletin çıkarlarını en üstte tutarak tüm kesimlerin hassasiyetlerini dikkate alan politikalar geliştirmeye ve uygulamaya özel önem verdik.

Çalışma hayatını tüm taraflarıyla dinledik, adaleti ve hakkaniyeti asla elden bırakmadan orta yolu bulmaya, sorunlara gerçekçi ve sürdürülebilir çözümler üretmeye gayret gösterdik. Tıpkı çalışanlarımız gibi işverenlerimiz de bunun en yakın şahididir. TİSK temsil ettiği işverenlerin, milli gelirimize, ihracatımıza, istihdamımıza katkılarıyla bu tabloda kritik bir konuma sahiptir.

Son dönemde asgari ücret tespitinden, vergi dilimlerinin belirlenmesine kadar her konuda işverenlerimizle yakın mesai yaptık, anlayış birliği içinde hareket ettik. TİSK'in sadece rapor yayınlayan birileri gibi, sadece demeç veren bir kuruluş olmanın önüne geçerek ülkenin ve milletin sıkıntılarının çözümünde fiilen görev alması, bu sürecin en önemli sebebidir.

Haberin Devamı

Ülke içinde ve ülke dışında pek çok kurumdaki temsil gücünü yapıcı bir anlayışla kullanan TİSK'in, yükselen itibarından bizde memnuniyet duyuyoruz. Niyet halis olduğunda, yapıcı bir yaklaşım benimsendiğinde çalışma hayatımızda çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığını gördük, yaşadık. İnşallah önümüzdeki dönemde de aynı anlayışla beraberce ülkemize daha büyük, tarihi hizmetler kazandırmayı sürdüreceğiz.

Geçtiğimiz 20 yılda, gerçekleştirdiğimiz asırlara bedel demokrasi ve kalkınma atılımları hayatın her alanı gibi ekonomide de tarihi dönüşümlere yol açmıştır. Türkiye'nin ekonominin tüm alanlardaki ölçeğini küresel rekabet gücünün bir ifadesi olarak fevkalade yükselmiş, büyümüştür. Makro ekonomik göstergeleri ülkemizin hangi alanlarda 3 kat, 5 kat, 10 kat büyüdüğünü sizler zaten yakından takip ediyorsunuz.

Burada dikkat çekmek istediğimiz husus Türkiye'nin son 10 yılda maruz kaldığı siyasi ve ekonomik engellemelere, tuzaklara, saldırılara rağmen bölgesel ve küresel liderlik seviyesine ulaşmasıdır. Asıl hedeflerimize yönelmek için daha büyük atılımlar yapmaya hazırlandığımız dönemde ardı ardına yaşadığımız hadiselerin hepsinin de gerisinde ülkemizi belirli bir çizginin altında tutma hedefimiz vardır.

Cumhuriyet tarihi boyunca defalarca tecrübe ettiğimiz bu senaryo milletimizle birlikte verdiğimiz kararlı mücadele sayesinde ilk defa işe yaramamış, çeyrek asır geri gidişimizle sonuçlanmamıştır. Bu süreçte elbette bedeller ödedik, kayıplar da verdik. En basitinden dünya milli gelir sıralamasında bugün bulunduğumuz yerin, 2 kat üzerinde bir yere ulaşabilecekken biraz daha sabretmek mecburiyetinde kaldık. Milli gelirin satın alma paratesine göre hesabında 11'nci sıraya yükseldik. Ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Uyguladığımız ekonomi programını başarıya ulaştırarak, küresel krizleri fırsata çevirerek ve hep birlikte daha çok çalışarak ülkemizi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına da çıkartacağız.

Haberin Devamı

İş dünyamızda vatandaşlarımızda müsterih olsunlar. Vesayete darbecilere, ekonomik tetikçilere karşı verdiğimiz mücadele boşa gitmemiştir. 20 yıl önce Doğu'nun Güneydoğu'nun halini düşünün. Terörden aman alabiliyor muyduk? Yatırımlar Doğu'da Güneydoğu'da var mıydı? Ama şimdi Doğu'da Güneydoğu'da yatırımlarımız devam ediyor. Oralarda istihdam yatırımla beraber arttı. Üretim arttı, ihracat arttı. Şimdi artık Türkiye dünyada büyüyen ülkeler sırasında ilk 3, ilk 5 arasında yerini alıyor. Ama kimse bu Türkiye'nin büyümesine bakmıyor. Hala onlar başka yerlerde geziyorlar. Biz ise ülkemizin asırlık demokrasi ve kalkınma hikayesindeki kısır döngüyü kırmayı başardık.

Bugün geniş bir alanda sözde değil fiilen etki sahibi bir konuma geldik. Çevremizde siyasi krizler kol gezerken, biz güven içinde geleceğimize bakabiliyoruz. Dün açıklanan Kasım ayı enflasyon verileri iyileşmenin olduğunu gösteriyor. Bu iyileşme hızlanacak ve Şubat ayından itibaren kontrolü kolay bir yere gelecektir.

Şu an ellerinde 4 tane silah var. Birisi ekonomi, birisi diplomasi, diğeri mülteci. Bunlarla bu iktidarı, daha doğrusu Erdoğan'ı nasıl indiririz diye bakıyorlar.

Terörist dostlarınıza söyleyin: Kobani bitti

Yaklaşık 1 yıl önce kur dengesizliğiyle ortaya çıkanları kimse iktisadi olaylarla izah edemez. Ekonomi diyorlar, şimdi Avrupa'nın haline bakın. Bizde raflar boş değil, ama Avrupa'da raflar boş. Avrupa'nın terörle mücadelesi ortada, ama Türkiye terörle mücadele etkin. Biz onları Suriye'de bitiyoruz. Kobani bitti... İdlib'de, Kobani'de bütün buralarda gereken tedbirlerimiz neyse her an alıyoruz, aldık ve bundan sonra da alacağız. Terörist dostlarınıza söyleyin Türkiye artık onlar için bereketli bir yer değil. Türkiye'ye girdikleri an burada boğulacak.

Mermisini üretemeyen bir Türkiye varken, SiHA'sıyla, İHA'sıyla tüm savaş uçaklarının mühimmatını üreten bir Türkiye var. Tüm bu mühimmatını üreterek, gerek teröistle, gerekse dışarda, dışarda derken, Karabağ'daydık. Onlar bizim kardeşimiz. Dostlarımızı artıracağız ama düşmanlarımız da haddini bilecek.

Biz bekamızla ilgili bir tehdit gördüğümüzde hiç kimsenin neklemdiği zaferler elde etme kabileyetine sahibiz. Bugün Azeri kardeşlerimizle ortak bir tatbikatımız vardı. Onlarla bir görüşme yaptım. Bütün mesele, heyecanı onlarla paylaşabilmek.

Sonraki Haber