Dağlarda üç yaz boyunca gezip yüzlerce hayvanı helikopterle tek tek topladılar. Gözlerini bağlayıp hiç bilmedikleri bir yere öylece bıraktılar

Dağlarda üç yaz boyunca gezen yaban hayatı yetkilileri, yüzlerce hayvanı helikopterle tek tek topladılar. Daha sonra da gözlerini bağlayıp onları hiç bilmedikleri bir bölgeye götürüp öylece bıraktılar. Bu, bir zamanlar keçi popülasyonunun yaygın olduğu bir bölgedeki keçi popülasyonunu artırmaya yönelik iddialı bir projeydi. Ancak yeni yaşam alanlarına alışamayan canlılarının büyük bir çoğunluğunun öldüğü bildirildi.

Dağlarda üç yaz boyunca gezen yaban hayatı yetkilileri, Washington eyaletinin Olimpik Ulusal Parkı'nda yüzlerce hayvanı helikopterle tek tek topladı. Daha sonra da gözlerini bağlayıp onları hiç bilmedikleri bir bölge olan eyaletin Cascade Sıradağları'nın uzak bölgelerine götürüp öylece bıraktılar. Bu, bir zamanlar keçi popülasyonunun yaygın olduğu bir bölgedeki keçi popülasyonunu artırmaya yönelik iddialı bir projeydi. Araştırmacılar, 2018'den 2020'ye kadar toplam 325 keçiyi Cascades'e saldı. Bugün bilim adamlarının takip ettiği keçilerin çoğu öldü. Translokasyon projesini yöneten emekli eyalet yaban hayatı biyoloğu Rich Harris, "Hayatta kalma oranının bu kadar düşük olması bizi hayal kırıklığına uğrattı" dedi.