DEM Parti'den Abdullah Öcalan çağrısına açıklama geldi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözleriyle büyük yankı uyandıran Abdullah Öcalan çağrısı, çözüm süreci tartışmalarını beraberinde getirdi. DEM Parti'den konuya ilişkin açıklama geldi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin Genel Merkezi'nde çözüm süreci tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Ayşegül Doğan, yaptığı açıklamada, "Gelin bu yeni yolu hep beraber açalım. Yıllardır yok sayılan, inkar edilen, görmezden gelinen, bir güvenlik sorunu olarak ele alınan, taktiklerle çöktürme planlarıyla çözülebileceği sanılan Kürt sorunu adeta böyle adlandırılıyor ama bir insanlık sorunu olarak karşımızda duruyor. Yok sayarak, inkar ederek, güvenlikçi politikalarla çözülemeyeceği bir kez daha görülmüş oldu" dedi.

DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan'ın, Abdullah Öcalan ile görüşmesinden bahseden Doğan, Abdullah Öcalan'ın "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" mesajını anımsattı.

ÖCALAN'IN SAĞLIK DURUMU

Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu hakkındaki söylentilere yanıt veren Doğan, "Öcalan'ın sağlığı yerinde. Bu konuda yapılan spekülasyonlar, tamamen maksatlı spekülasyonlardır" ifadelerini kullandı.

"KÜRT SİYASETİNDE KARŞI KARŞIYA GELECEK AKTÖR YOK"

''Kürt meselesinin demokratik çözümünde, Türkiye'nin demokratikleşmesi, kalıcı bir barışın ortaya çıkabilmesi, Türkiye'nin bu halde yaşamaması için Kürt siyasetinde, DEM Parti çatısı altında ya da dışında karşı karşıya gelebilecek aktör yoktur. Kimse bunun için boşuna heveslenmesin. Kürt siyasetindeki tüm aktörler geliştirilebilecek bir demokratik bir çözüm sürecin, sayın Öcalan'ın mutahaplığında oluşturulabilecek, kendisinin ifade ettiği gibi oluşturulubilecek hukuki ve siyasi bir zeminde aynı sorumlulukla yaklaşmaya hazır ve bu sorumluluğu göstermeye hazır."

Sonraki Haber