Deprem uzmanları Malatya'daki sarsıntıyı tv100'de yorumladı: "Depremin olduğu yer kritik bir bölge"

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır bir şekilde etkilenen Malatya bu güne depremle uyandı. Saat 10.46'da meydana gelen ve 5.9 büyüklüğündeki sarsıntıya ilişkin hasar tespit çalışmaları sürerken deprem uzmanları tv100 ekranlarında konuya ilişkin değerlendirmeler paylaştı.

This browser does not support the video element.

6 Şubat 2023'te deprem felaketini yaşayan şehirlerimizden biri olan Malatya bir kez daha sallandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Çevre illerden de hissedilen ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğü depreme ilişkin tv100 yayınına katılan uzmanlar depreme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

DEPREM UZMANI PROF. DR. ÇAKIR: DEPREMİN MEYDANA GELDİĞİ BÖLGE KRİTİK BİR BÖLGE

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ziyadin Çakır konuya ilişkin, “Bu depremin meydana geldiği bölge kritik bir bölge. İlk 7.8’luk deprem kırığının doğu ucuna tekabül ediyor. Gerilmenin en fazla arttığı yerlerden biri burası. Bu hatta Malatya Merkez’e doğru ilerleyen bir fay hattı söz konusu. Bu kırığın tam ucunda olmuş gözüküyor. Olması beklenen bir nokta aslında.” dedi.

DEPREM UZMANI YOSHİNORİ MORİWAKİ: DENİZİN İÇİNDE DEPREM OLURSA 1 METRE TSUNAMİ OLABİLİR

Deprem Uzmanı Yoshinori Morikawi ise “Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki: Genel olarak Türkiye’de denizin içinde deprem olursa 1 metre tsunami olabilir. Türkiye’de Doğu Anadolu Fay hattı domino taşı gibi genel olarak deprem veriyor.” dedi.

Sonraki Haber