Dervişoğlu "ayıp ve utanç vericidir" demişti! CHP'den İYİ Parti'ye 'Güneş Motel' yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'nun partisine yönelik eleştirilerine "Biz hiçbir partiden milletvekili transferi yapmıyoruz. 31 Mart seçimlerinden önce de bunu söyledik ve vekil transferine ihtiyacımız yok," diyerek yanıt verdi.  İYİ Parti lideri Dervişoğlu ise partiden ayrılan vekillerin transferini "Güneş Motel pazarlıklarını aratmayacak bir arsızlık" olarak nitelendirmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'nun Aykut Kaya üzerinden partisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başarır, vekil transferine ihtiyaçları olmadığını söyledi.

"BİZ HİÇBİR PARTİDEN MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ YAPMIYORUZ"
Başarır "Biz muhalefete muhalefet etmiyoruz. 31 Mart seçimlerinden önce de bunu söyledik. Biz hiçbir partiden milletvekili transferi yapmıyoruz. Birçok partiden milletvekili, üyeler partimize üye olmak için başvuruyor bunu çok ciddi şekilde değerlendiriyoruz, hepsini de almıyoruz. Bizim bir sayıya, belli miktarda milletvekiline ihtiyacımız yok. Bir transfer değil istifa ediyor partilerinden. Genel Başkan bence durumu böyle değerlendirmeli. Meclis'in en büyük ikinci partisiyiz. Ama değer verdiğimiz, halkta karşılık gören her arkadaşımızın CHP'nin iktidar yürüyüşünde yer bulacağını söylemek isterim." dedi.

DERVİŞOĞLU NE DEMİŞTİ?
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğul, partisinin grup toplantısında partiden ayrılan milletvekillerine değinerek, “Bir milletvekilinin parti değiştirdiğine ilk kez şahit olmuyoruz. Ayrıca bu zamana kadar partimizden ayrılıp, başka partilere intisap eden kişilerle ilgili olumsuz beyanlarda da bulunmadık. Suçu hep kendimizde ve tercihlerimizde aradık. Şimdi de aynı noktadayız.” demişti.

GÜNEŞ MOTEL TEPKİSİ
“Onlarca liyakat sahibi arkadaşımız, sorumluluk üstlenmek üzere görev beklerken biz bu sorumluluğu taşıyamayacak vefasızlara makam ve mevki vermişiz.” ifadelerini kullanan Dervişoğlu, “Bizi ilgilendiren asıl mesele milletvekili transferlerinin Güneş Motel pazarlıklarını aratmayacak bir arsızlıkla ve siyasi ahlaktan nasiplenmemiş bir pervasızlıkla yapılmış olmasıdır.” şeklinde konuşmuştu.

"AYIP VE UTANÇ VERİCİDİR"
CHP lideri Özel'in açıklamalarını da hedef alan Dervişoğlu, "Bir milletvekilinin partisi ile bağını koparmadan kendisine siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıp ise, bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir. TBMM’de siyasette yapmak yerine avlanmaya çıktıysanız o başka tabi" demişti.

GÜNEŞ MOTEL OLAYI NEDİR?
1977 genel seçimlerinde hiçbir parti tek başına iktidar olacak çoğunluğu sağlayamadı. CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit, hükümet kurabilmek için milletvekili transferleri arayışına girdi. 11 Aralık 1977'de, İstanbul'daki Güneş Motel'de bazı bağımsız milletvekilleri ve Adalet Partisi'nden (AP) ayrılan milletvekilleriyle bir araya geldi. Bu görüşmede 11 milletvekili CHP'ye geçmeyi kabul etti ve karşılığında bakanlık gibi vaatlerde bulunuldu. 

Sonraki Haber