Dev konserde yıldızlar geçidi! 60. sanat yılında Ajda Pekkan ilki gerçekleştirdi! Süperstar'a 2 isimden sürpriz jest

Süperstar Ajda Pekkan, sanat hayatının 60. yılında Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda kariyerinde bir ilke imza attı. 40 bin müzikseverin katıldığı stadyum konserinde Nilüfer, Selda Bağcan, Hande Yener, Cem Adrian gibi ünlü sanatçılar da yer aldı. Nilüfer, Pekkan'a jest yaparak Ajda tişörtü giyerken, Cem Adrian kırmızı gülle sahneye çıkarak Pekkan'ı duygulandırdı. "Kimler Geldi Kimler Geçti" şarkısında Atatürk fotoğrafları ekrana gelince, izleyicilerin ayakta alkışladığı muhteşem anlara sahne oldu.

This browser does not support the video element.

Türk pop müziğinin süperstarı Ajda Pekkan, sanat hayatının 60. yılında bir ilke imza atarak stadyum konseri verdi. BWO Entertainment organizasyonu ve JRO Yatırım sponsorluğunda "Good Music in Stadium" konser serisinin son durağı olan etkinlikte 40 bin müziksever Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda buluştu. Konserin sunuculuğunu üstlenen Çağla Şıkel, geceyi zarafetiyle taçlandırdı.

KOLOMBİYALI VE UKRAYNALI DANSÇILAR
Süperstar, şarkılarını Tarık Sezer yönetimindeki 40 kişilik bir orkestra eşliğinde seslendirdi. Kolombiya ile Ukrayna'dan gelen 18 kişilik dansçı ekibi konsere büyüleyici bir enerji ve renk kattı. 



SAHNE ARKASINDA 200 KİŞİLİK DEV EKİP
600 bin dolarlık bir yatırımla özel olarak tasarlanan 800 metrekarelik dev sahne, kurulan özel ışıklandırma ve dev ekranlarla desteklenen görsel şov, seyircilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Sahne arkasında 200 kişilik bir ekip çalışarak etkinliğin kusursuz geçmesini sağladı.



SÜPERSTAR KUSURSUZ BİR GECE İÇİN ÖZENLE ÇALIŞTI
Pekkan, kariyerindeki bu özel gecenin kusursuz geçmesi için ve performansını en üst düzeye çıkarmak için orkestra ile 6 kez prova yaparken, kostümleri modacı Burcu Sedef tarafından özenle planlandı ve sahne üzerinde mükemmel bir uyum yakalandı.

KONSERE ÜNLÜ AKINI
Konseri izleyen Süperstar’ın kardeşi Semiramis Pekkan ile Şehrazat, efsane şarkılara destek vererek sahnedeki performansa eşlik etti. İş, cemiyet ve sanat dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı konserde Hakan Akkaya, Serenay Sarıkaya, Arzu Sabancı, Ezgi Mola da yer aldı.

OPERASYON GEÇİREN MERT DEMİR, PEKKAN'I YALNIZ BIRAKMADI
Geçirdiği burun operasyonu nedeniyle sahneye çıkamayan Mert Demir, ünlü şarkıcı Pekkan'a izleyici olarak katıldı. Konser öncesi Pekkan'ı kulisinde ziyaret eden Demir daha sonra muhabirlerle sohbet etti. Demir'e, Serenay Sarıkaya'nın nerede olduğu sorulduğunda Pekkan, "Gelecekti, birazdan arayacağım" dedi. Konserin ilerleyen saatlerinde sahnede oturan Mert Demir'in sevgilisi Sarıkaya'nın locada dans ettiği anlar da gündem oldu. 

"İLK KEZ EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASI'NA KATILDIĞIMDA BİLE BU KADAR HEYECANLANMAMIŞTIM"
Pekkan’ın sanat yaşamının öne çıkan anlarının sunulduğu kısa filmle başlayan konser, duygusal bir açılışla devam etti. Pekkan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk katıldığı zamanı hatırlatarak, "İlk kez Eurovision Şarkı Yarışması'na katıldığımda bile bu kadar heyecanlanmamıştım. "Çok değerli yol arkadaşlarımla sahne almak benim için bir hayaldi ve bu akşam gerçek oldu. Kısmet bu geceymiş" ifadelerini kullandı.

"DEĞERLİ BİR ARŞİV BIRAKACAĞIZ"
40 bin hayranını "İyi akşamlar İstanbul" diyerek selamlayan Pekkan, "Bu büyülü atmosferde sizlerle beraber çok güzel bir geceye imza atacağımıza inanıyorum. Müzik endüstrisinde tarihi bir müzikal şölen ve değerli bir arşiv bırakacağız diye umut ediyorum. İnşallah öyle yaparız. Beni buralara taşıyan çok değerli halkımıza ve sahne alacak değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

NİLÜFER'DEN DUYGULANDIRAN JEST
Ajda Pekkan'ın konuşmasının ardından alkışlar eşliğinde sahneye gelen Nilüfer, Ajda Pekkan'a özel bir jest yaparak Ajda tişörtü giydi. Sahneye çıktığında ise, "Ajda Pekkan bizim için çok kıymetli" diyerek duygularını dile getirdi ve büyük bir alkış aldı.

"O ANI UNUTAMAMIŞTIM"
Pekkan da Nilüfer'le tanışma hikayelerini paylaşarak, onun müzik dünyasındaki değerine vurgu yaptı. "Akdeniz Müzik Festivali'nde jüri üyesiydim ve Nilüfer o akşam 'Geceler' şarkısını seslendirdi. O anı unutamamıştım, nasıl büyüleyici bir akşamdı. Nilüfer'i o zaman tanımıyordum ama sonra gerçek Nilüfer olduğunu gördüm. O Nilüfer'in ne kadar değerli olduğunu görmek beni çok mutlu etti" şeklinde konuştu.

"BİRBİRİMİZE HER ZAMAN DESTEK VERDİK, VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
İlk olarak "Sensiz Yıllarda" şarkısını seslendiren ikili, ardından "Kim Arar Seni"yi birlikte söyledi. Pekkan, "Birbirimize her zaman destek verdik, destek olmaya da devam edeceğiz" diyerek duygularını paylaştı. Sahnedeki birlikte söyledikleri şarkılar, izleyicilere unutulmaz bir müzikal deneyim yaşattı.

SÜPERSTAR VE HANDE YENER GECEYE DAMGA VURDU
Nilüfer'in ardından sahneye çıkan pop müziğinin önde gelen isimlerinden Hande Yener, Ajda Pekkan ile unutulmaz anlara  imza attı. İkili, konserde birlikte seslendirdikleri "Ya Sonra" ve "Düşünme Hiç" adlı şarkılarla sergiledikleri performans geceye damgasını vurdu. Konserin ardından Yener, Pekkan'a yönelik olarak "Sen her zaman bir numarasın" dedi.

"AJDA ŞİMDİ BİZİMLE İFTİHAR EDİYORDU"
Yener'in ardından sahneye Mazhar Alanson ve Fuat Güner çıktı. Mazhar Alanson, Ajda Pekkan'a vokal yapmanın gururunu "Bir zamanlar Ajda Hanım’a vokal yapardık, iftihar ediyordur herhalde şimdi bizimle..." sözleriyle paylaştı. 

ÖZKAN UĞUR'A İTHAF ETTİLER
Alanson, geçen yıl hayatını kaybeden  Özkan Uğur'u anarak, şarkılarının "Ele güne karşı yapayalnız böyle de olmaz ki / Nasıl da gittin insafsız böyle bırakılmaz ki / Unuturum sanmıştın güzelim/ Gözüm yollarda kaldı" ona ithaf etti. İkilinin "Ele Güne Karşı" performansı 40 bin kişiyi hayran bıraktı. 

SARILARAK SÖYLEDİLER
Pekkan, gecenin bir diğer konuğu Işın Karaca ile unutulmaz bir düet performansına imza attı. Birlikte seslendirdikleri "Son Yolcu" ve "Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile" şarkıları, izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Pekkan, "Son Yolcu" şarkısını Işın Karaca ile birlikte sarılıp söylerken büyük alkış aldı.

40 BİN KİŞ PARLA'YI SÖYLEDİ
Karaca'nın ardından sahneye çıkan Norm Ender ve korosu, tüm stadyumu ayağa kaldırarak "Parla" marşını seslendirdi. Dev ekranda Türk bayrağı eşliğinde 40 bin kişi tek ses olarak "Parla" marşını söyledi. Pekkan, "Bu sahnede senle olmayı çok arzu ettim ve gurur duydum" diyerek duygularını dile getirdi.  Ender ise "Sizin gibi değerli bir sanatçının gösterisinde yer almak benim için onur verici. Biz genelde rap müzik yapıyoruz, ama bu kez 100. yılımıza özel bir işbirliği yapmak istedik. Bu marşı sizinle birlikte seslendirdiğimiz için çok mutluyum. Bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum." sözlerine yer vererek sahneden ayrıldı.

KONSERE DANS ARASI
Konsere kısa bir mola verildiğinde sahne boş kalmadı; aksine, dans ve ışık gösterileri devam etti. Kolombiya ve Ukrayna'dan gelen dansçıların enerjisiyle sahne, renkli ve hareketli bir atmosfere büründü. Özel ışık gösterisi ve dansçıların performansları, izleyicilere görsel şölen sunarken, konserin dinamizmi kesilmedi. 

"BENİM RUH İKİZİM"
Pekkan, ilk bölümde beyaz bir kostüm giyerken, ikinci bölümde gümüş rengi bir kıyafet tercih etti. "Benim ruh ikimizim" diyerek Pekkan, son dönemin popüler isimlerinden Semicenk'i davet etti ve birlikte "İlkbaharım Kışa Döndü" adlı şarkıyı seslendirdiler. Pekkan, Semincenk ile gerçekleştirdiği düete ilişkin olarak, "Yeni neslin en iyi seslerinden biri" diyerek genç sanatçıyla birlikte çalışmak istediğini söyledi.

TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDEN O AN...
Konserin en özel anı, Ajda Pekkan'ın piyanonun üzerine oturarak "Kimler Geldi Kimler Geçti" adlı parçasını seslendirmesiyle yaşandı. Atatürk fotoğraflarıyla hazırlanan barkovizyon gösterisi eşliğinde Pekkan'ın performansı, izleyicilerin ayakta alkışladığı muhteşem anlara sahne oldu. Bazı seyirciler şarkıya eşlik ederken bazıları duygusal anlar yaşadı;  stadyumda "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıldı.

"SİZ TANRININ BİR LÜTFUSUNUZ"
Merakla beklenen Mabel Matiz düeti, Ajda Pekkan'ın konserinde büyük bir heyecanla karşılandı. Sahneye çıkan Mabel Matiz, "Dile Kolay" şarkısını Pekkan ile birlikte seslendirdikten sonra duygularını "Bu yaşadığımız gerçek mi? Rüyalarımın gerçekleştiği an gibi... Siz tanrının bir lütfusunuz. Kendimi bildim bileli size hayranım. Bu büyülü gecede sizinle yan yana bir şarkı söylemek hayatta alıp alabileceğim en güzel hediyelerden biri" diyerek ifade etti.

PEKKAN'A İKİNCİ JEST CEM ADRİAN'DAN
Sahneye kırmızı takım elbidesi ve elinde kırmızı bir gülle çıkan Cem Adrian, Pekkan'la "Ben Seni Çok Sevdim" ve "Palavra" şarkılarını seslendirdi. Adrian'ın kırmızı gülle jest yaptığı Süperstar, "Ben böyle şık olamadım" deyince Adrian "Siz benim hayatta gördüğüm en şık hanımefendisiniz" dedi.

GÜLÇİN ERGÜL SÜRPRİZİ
Adrian'dan sonra sahneye çıkan Motive, "Bir Günah Gibi" şarkısında Pekkan ile yaptığı düette sergilediği rap performansı konsere renk kattı.  Motive'nin ardından Dolapdere Big Gang ekibi sahnedeki yerini aldı. Konserin sürprizlerinden biri olan Gülçin Ergül, Dolapdere Big Gang ekibi eşliğinde "Uykusuz Her Gece" şarkısında Ajda Pekkan ile düet yaptı.

"SESLER ÜSTÜ BİR SES" DİYEREK DAVET ETTİ
 Pekkan "Sesler üstü bir ses…" diyerek Pekkan gecenin final anında Selda Bağcan'ı "İnsan üstü insan ve o da benim gibi vicdanlı ve hayvanları çok seviyor” diyerek sahneye davet etti. İkili “Ağlama Anne” ve “Sivas’ın Yollarına” türküleri seslendirdi. 

FİNAL ŞARKISI: SARDI KORKULAR
Pekkan konserin son şarkısı olan "Sardı Korkular"ı seslendirerek geceyi tamamladı. Sahne sonrası Pekkan, emeği geçen herkese "Bu gece için bir yıldır binlerce insan çalışıyor. Bu büyüklükte bir organizasyon için bu kadar insanı bir araya getirmek hiç de kolay değil. Bu gece bana eşlik eden sanatçı dostlarıma teşekkür ediyorum. En başta hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Sevgili Çağla Şıkel’e çok teşekkür ediyorum. İyi ki burada bizlerlesin. Bu sıcaklarda günlerdir hazırlık yapan ekibime, başta duayen şefimiz Tarık Sezer’in nezdinde orkestram, vokallerim, teknik ekibim ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin, hoşça kalın" sözleriyle teşekkür ederek unutulmaz geceyi noktaladı. 

UNUTULMAYACAK BİR KONSER
Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda 40 bin kişinin şahit olduğu bu muhteşem gece, Türk pop müziğinin efsane ismi Ajda Pekkan'ın hayranlarında derin izler bıraktı. Şarkıları ve özel düetleriyle dolu olan gece, müzikseverler için unutulmaz bir deneyimdi.

Sonraki Haber