Devlet ve hayırseverler seferber… Vogue otelleri depremzedeler için 258 konut yaptırıyor

6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Kahramanmaraş’ta 9 bin 47 konut ile 231 iş yerinin daha temeli atıldı. Törene canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentte depremzedeler için 258 konut, bir lise ve bir park yaptıran Vogue Otelleri sahibi Turan Avcı’ya teşekkür etti.

This browser does not support the video element.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 6 ay geçti. Yaraların sarılması için seferberlik sürüyor. Devlet ve hayırseverler, depremzedelerin yaralarını sarmak için yoğun çaba gösteriyor. Kahramanmaraş’ta 9 bin 47 konut ile 231 iş yerinin daha temeli atıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, Kahramanmaraş’ta depremzede vatandaşlarımız için 258 konut, bir lise ve bir park yaptıran Vogue Otelleri sahibi Turan Avcı’ya teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 ayrı bölgede temel atma töreni gerçekleştirdiğini belirterek, “Bakanlık, TOKİ, Emlak Konut ve hayırseverlerimizin eliyle Kahramanmaraş merkezde 3 noktada, Pazarcık ilçesinde iki köyde, Türkoğlu ilçesinde bir köyde, Pazarcık’ta küçük sanayi sitesi olmak üzere 7 ayrı bölgede temel atma töreni gerçekleştiriyoruz” dedi.

Konutların 913’ünü hayırseverler yapacak. O isimlerden biri de Vogue otellerinin sahibi Turan Avcı… Avcı, babaannesi Hacı Esmer Avcı adına, 258 kalıcı konut, bir lise ve park yapacak. Törene katılan Turan Avcı’nın kardeşi Fesih Avcı, depremzedelerin yanında olduklarını söyleyerek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayırseverlere teşekkür etti. Konutların kısa sürede tamamlanıp, depremzedelere teslim edilmesi bekleniyor.

“TURAN AVCI VE DİĞER HAYIRSEVERLERE TÜRK MİLLETİ ADINA TEŞEKKÜR ETMELİYİZ”

tv100 Gece Haberleri moderatörü Gökhan Taşkın, “Sadece devlet değil, elbette ki hayırsever vatandaşlarımız da 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarabilmek için yoğun bir gayret içerisinde. Öyle ki bölge yaşayan vatandaşlarımıza yardım eli uzatmanın yanında onları daha güvenli evlere taşıyabilmek için; güvenli yaşam alanları oluşturabilmek için de pek çok hayırsever vatandaşımız elini taşın altına koyuyor. Bunlar biri Turan Avcı, Vogue otellerinin sahibi… Turan Avcı ve diğer hayırseverlere, aslında Türk milleti adına teşekkür etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber