Dirençli kiloları kırmanın yolları

Ne yaparsam yapayim kilo veremiyorum, son 3-5 kilom takıldı gitmiyor diyorsanız ve herhangi bir sağlık probleminiz, insülin direnciniz, tiroid problemleriniz, vitamin-mineral yetersizliğiniz yok ise diyetsel değişikliklere gitmeniz gerekiyor demektir.

Bu değişiklikler;

Öğün saatlerinizi değiştirmek: Eğer uzun süredir aynı saatlerde kahvaltı yapıp, akşam yemeği yiyorsanız saatlerinizi değiştirip daha uzun süre açlık yaratabilirsiniz.

Yediklerinizi değiştirmek: Yapılan araştırmalar artık gösterdi ki, ekmek türümüzü bile her hafta değiştirmemiz gerekiyor. Her besinin vücuttaki etkisi de farklı olduğu için sağlıklı bile olsa her gün aynı şeyleri yemek bir süre sonra dirençlere sebep olabiliyor.

Yediklerinizi not almak: Gün içinde özellikle stresli zamanlarımızda farkında olmadan bir şeyler yiyebiliyor veya bazen fazlaca yiyebiliyoruz. Bunlara görünmeyen kaloriler diyoruz. Bunları görmenin ve yönetmenin en kolay yolu 2-3 gün her yediğinizi yazmak ve sonrasında inceleme.

Su tüketiminizi arttırmak ve bitkilerden/çaydardan destek almak 

Özellikle: Zerdeçal, Çörek otu, keten tohumu, zencefil, kırmızı biber, karabiber vb.

Hareketinizi arttırmak/düzenli egzersize başlamak 

Özellikle D vitamini, magnezyum, b12, demir gibi vitamin mineral yetersizlikleri vücuttaki çoğu mekanizmada etkin oldukları için yeterli alıp almadığınızı kontrol edin 

Tüm bunları yapmanıza rağmen yine de gitmeyen kilolarınız varsa, bir endokrin doktoruna görünmekte fayda var. Vücutta bir şeyler tam olarak yolunda değilse kilo vermemeniz çok normal. Eğer bir problem varsa da tamamen o soruna yönelik bir diyet uygulamalısınız.