Diş gıcırdatma hastalığında çene botoksu tedavisi! Masseter botoksu (Çene botoksu) nedir?

Diş gıcırdatma hastalığından muzdarip olanlar çene botoksu tedavisi ile artık bu rahatsızlıktan kurtuluyor. Peki, diş gıcırdatma hastalığında çene botoksu yani masseter botoksu nasıl yapılır? Masseter botoksu nedir? Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op. Dr. İlsun Aka sizler için anlattı.

Bruksizm, yani diş sıkma ve gıcırdatma hastalığı özellikle uyurken kendini belli eder. Sadece hasta bireyi değil, onun çevresindeki kişileri de rahatsız eden bu hastalığın çözümü çene botoksu ile mümkün. Bir diğer adı masseter botoks olarak geçen bu tedavi yöntemi son zamanlarda en çok merak edilen konulardan biri. Diş gıcırdatma hastalığında çene botoksu tedavisini Op. Dr. İlsun Aka'nın verdiği bilgiler çerçevesinde sizlere akataracağız. Masseter botoksu (Çene botoksu) nedir? İşte detaylar...

Diş gıcırdatma hastalığında çene botoksu tedavisi

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op. Dr. İlsun Aka, Diş gıcırdatma hastalığında çene botoksu tedavisini anlattı:

Diş sıkma toplumdaki çoğu insan için yaygın bir hastalıktır. Kişi farkında olmadan dişlerini sıkabilir veya gıcırdatabilir. Bu belirtiler genellikle stres eğilimi olan kişilerde ortaya çıkar ve endişeli, uykulu ve öfkeli olduklarında görülür. Toplumda sıklıkla karşılaşılan diş sıkma sorunu istem dışı yapılır ve genellikle insanlar bunun farkına varmazlar. Genellikle, uyku sırasında dış sıkışma sorunları ortaya çıkar ve ebeveynler veya eşler bu sorunu fark eder. Genellikle karşılaşılan diş sıkma sorunun en bilinen belirtileri şu şekildedir; geçmeyen baş ağrıları, çene-kulağa vuran ağrılar, şakak bölgelerinde oluşan sertlik, çiğneme sırasında çenede ağrı hissedilmesidir.

 Diş gıcırdatma estetik açıdan da sorundur

Uzun süreli diş sıkma sorunları da estetik sorunlara neden olabilir. Tedavi edilmeyen kişilerde genişlemiş bir çene yüzün bozulmasına ve köşeli olmasına neden olabilir. Diş sıkma sorunu yaşayan kişilere önerilen ve uygulanan yöntem botoks işlemidir. Botoks enjeksiyonu ile çene bölgesindeki kaslar çalışmayı durdurur. Bu sayede istem dışı sıkma ve gıcırdatmanın önüne geçilebilir. İşlem sonrası diş sıkarken oluşan baş, çene ve kulak ağrıları da çözüm bulacaktır.

Botoks işlemi 4 ila 5 ay boyunca etkisini koruyabilir. Düzenli olarak tekrarlanan enjeksiyonlarda diş gıcırdatması sorununu ortadan kaldırabilir. Botoks yönteminin seçilmesinin en büyük avantajı beynin bu hareketi unutabilmesidir çünkü belirli bir süre içerisinde kasılma olmayacaktır. Kişiden kişiye değişmekle birlikte diş sıkma problemlerinden botoks yöntemi ile kalıcı olarak kurtulmak mümkündür.

Masseter botoks ile sağlık ve estetik problemlerine son!

Kişinin ihtiyacına ve yüzünün ne kadar deforme olduğuna göre uygulanabilecek botoks yöntemleri farklılık gösterebilir. Genellikle tercih edilen masseter botoks yöntemidir. Bu sayede kişi hem diş sıkma sorununa çözüm bulabilir hem de bu sorundan kaynaklanan deformeler düzeltilebilir. Bu yöntem ile kişi 4 – 5 ay diş sıkma sorunu açından rahat edecektir.

Aynı zamanda 3 ile 4 uygulama sonrasında estetik ve sağlık açısından sorunları oldukça azalacaktır. Kişiden kişiye değişmekle beraber yapılan işlemin etkisini göstermesi bazen gün içinde bazen de iki haftayı bulabilir. Kasların gevşemesiyle beraber ağrılar azalacak ve çene bölgesinde oluşan genişlik hafiflemeye başlayacaktır.

Sonraki Haber