Diyarbakır'da 40 yıldır o kör hayvanı araştırıyordu... Toprağın altındaki evinde inceleme yaptı. Gördüğü şeyi Türkiye acil bilmeli

Diyarbakır'da 1984 yılından bu yana, 40 yıldır o kör hayvan hakkında bilimsel araştırmalar yapan bilim insanı, bu kez o canlının toprak altındaki evinde inceleme yaptı. Evlerinde görülen düzen bilim insanlarını bile şaşırtmaya yetti. Gördüğü şeyi Türkiye acil bilmeli. Yer altında açtıkları tünellerde oldukça düzenli bir yaşamları var.

Diyarbakır'da 1984 yılından bu yana, 40 yıldır o kör hayvan hakkında bilimsel araştırmalar yapan bilim insanı, Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Coşkun, bu kez o canlının toprak altındaki evinde inceleme yaptı. Coşkun, “Kör fareler birçok kazı alanında, yer altında bulunan malzemeleri toprakla dışarı atmaları bakımından yararlı oluyorlar. Asurlular ve Sümerler döneminde bu hayvanların sütünün içilmesinin kör gözlere şifa olacağı şeklinde bir inanç var. Yer altında açtıkları tünellerde oldukça düzenli bir yaşamları var. Mesela bunların oturma odaları, besin depo odaları, mutfakları ayrı ayrı” dedi.