Diz bel ağrısı çekenler dikkat! Eklem ağrıları çözümsüz değil! "Rahat nefes almanız münkün"
Karmaşık bir yapıya sahip olan insan vücudunda birçok eklem grubu yer alırken bu eklemlerde ağrıya neden olabilecek pek çok sorun ortaya çıkabilir. Günlük hayat içerisinde insan vücudunda en sık kullanılan eklem arasında yer alan diz, omur ve bel eklemleri günlük yaşam kalitesini belirlerken, Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez, önemli püf noktalarının aktardı.
Ağrıyan dizler kişinin gündelik yaşamını negatif olarak etkilemekte ve rahatsız edici olmaktadır. Diz, omuz ve bel günlük hayat içerisinde en çok kullanılan eklem grubu arasında yer alıyor. Bu nedenle birçok kişi, incinme, yaralanma ya da hasar oluşumu nedeniyle günlük hayatta olumsuz yönde etkileniyor.
Herhangi bir nedenle oluşan diz ağrıları, ileri yaştaki bireylerde daha sık görülmekle birlikte birçok insanın yaşadığı sağlık sorunlarından bir tanesidir.
"Hayat kalitenizi belirliyor"
Son yıllarda pek çok kişinin artan eklem ağrılarının tedavisine ilişkin bilgiler paylaşan Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez, “Diz, omuz, bel eklem ağrıları hayat kalitenizi belirlememelidir. Uzun süren, geçmeyen diz ağrıları çoğunlukla, diz eklemine yüklenmek (aşırı kilo, dizleri büküp oturmak, ekstrem sporlar) ve yaşlanmaya bağlı kireçlenme (osteoartrit) nedeniyle gelişir” dedi.
"Rahat bir nefes almanız mümkün"
Eklem ağrılarının çözümsüz olmadığını kaydeden Prof. Dr. Kılıçkesmez, “Çözümsüz değildir. Son evre ve ileri yaşlarda protez çözümdür ama ondan önceki dönemde ağrıların giderilmesi, rahat bir nefes alınması mümkündür. Fizik tedaviden fayda görmediyseniz, ameliyat zamanınız gelmediyse, en güncel yöntemin en çok uygulandığı ülkemizde anjiyoembolizasyon, kök hücre veya prp tedavisi, radyofrekans benzeri işlemlerle hayatınıza, işinize devam edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Kılıçkesmez, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Şunu unutmamak lazım. Bu işlemlerin hiçbiri ekleminizi yeni doğmuş gibi yapamaz. Ancak anatomi, patoloji ve iğne hakimiyeti olan bir hekim sayesinde fonksiyonel olarak iyileşip, hayatınızın geri kalanını daha konforlu geçirebilirsiniz”