Doğada o canlının sayısında müthiş bir artış olacak. Hepimizin kabusuydu. Türkiye'nin her yerini saracak

Bilim adamları tarafından yapılan son bir araştırma yaz ayları açısından endişe yarattı. Araştırmacılara göre doğada o canlının sayısında müthiş bir artış olacak. Hepimizin kabusuydu. Türkiye'nin her yerini saracak.

Dünyada sıcaklıklar her geçen gün artmaya devam ediyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de geçtiğimiz aylarda tarihin en sıcak yazlarından birini yaşadı. İşte araştırmacılar bu sıcak yazlar sonucunda neler meydana geldiğini tek tek açıkladı. 

SICAK OLUNCA DAHA RAHAT ÇOĞALACAKLAR

Yapılan araştırmaya göre sıcaklıkların artması, sivrisinek lavralarının daha hızlı çoğalmasına neden olacağı için sivrisinek sayısında da hızlı bir artışa neden olacak. Ayrıca sıcaklar nedeniyle bu sinekleri yiyen hayvanlar da artık daha az yemeye ve başka bölgelere gitmek zorunda kalacaklar. 

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN HER YERİNİ SARACAKLAR

Doğada sivrisinek popülasyonunun Türkiye'de de hızla artış göstermesi bekleniyor. Türkiye'de yazın her yeri saracak sivrisinekler vatandaşların balkonda bile oturmasını engelleyecek. En büyük sorunlarımızdan biri olan sivrisinekler, daha da artarak önümüze çıkmaya devam edecek. 

Sonraki Haber