Dünya genelinde süper meyve olarak bilinen meyve, Erzincan'da büyüdü, meyve verdi. 3 yıl önce dikilmişti, hasat zamanı geldi, çattı

Dünya genelinde süper meyve olarak bilinen ve meyve reyonlarının aranan meyvesi, Erzincan'da 3 yıl önce dikilmişti. Büyüyen çalılar, 3 yılın sonunda meyve vermeye başladı. Hasat zamanı gelip çatan şifa kaynağı meyvenin rekoltesi, üreticiyi sevindirdi.

Dünya genelinde süper meyve olarak meyve reyonlarının aranan meyvesi haline gelen özellikle kanser hastalarının yoğun olarak tükettiği meyve Erzincan’da hasat edilmeye başladı.
Dünyada aronya meyvesi süper meyve olarak da biliniyor. Aronya insan sağlığı açısından birçok fayda sağlıyor. Aronya, C Vitamini ve antioksidan kaynağı olarak gösteriliyor.

DİRENCİ ARTIRIYOR 

Aynı zamanda mineral, lif bakımından ve antioksidan içeriği bakımından zengin kültür meyvelerinden biri olarak gösteriliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere sahip olan aronya, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı direnci artırıyor. Dünya genelinde süper meyve olan aronya özellikle kanser hastaları tarafından tercih ediliyor.

SON DERECE UYGUN BİR TÜR

Erzincan’da merkeze bağlı Bahçeliköy’de aronya yetiştiriciliği yapan Güven Bilyay, hasada başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Aronya meyvesinin tanıtımını sağlamak için emek veren Güven Bilyay, aronyanın Erzincan’da yetiştiricilik açısından son derece uygun bir tür olduğunu kaydetti. 4 dekarlık alanda kurduğu aronya bahçesinde hasada başlayan Bilyay, tüm dünyanın tükettiği aronyanın Türkiye’de de tüketiminin giderek arttığını söyledi.

REKOLTENİN SEVİNDİRİCİ OLDUĞUNU BELİRTTİ

Aronyanın sağladığı faydaların saymakla bitmeyeceğini belirten üretici Bilyay, bu yıl hasat sezonunun başladığını ve elde ettikleri rekoltenin sevindirici olduğunu belirtti. Hasat ettikleri ilk ürünlerle Erzincan’daki talepleri karşıladıklarını ifade eden Bilyay, perakende satışta aronyanın kilogram fiyatının 200 TL olduğunu aktardı.

FAZLA ÇIKARSA KENTLERE DE GÖNDERİLECEK

Üretilen ürünlerin şu anda Erzincan’da yoğun talep gördüğünü ve hasat edilen ürünlerin tamamının iç piyasada tüketildiğini belirten Bilyay, "Şimdilik kent içinden gelen talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Üretim fazlamız ortaya çıkarsa başka kentlere de göndereceğiz” diye konuştu.

Sonraki Haber