Dünya üzerinde kocaman ayaklarıyla geziyorlardı. 10.000 yıl önce sonsuza kadar dünyadan silinip gittiler. Peki sebebi neydi? İşte cevap

Dünya üzerinde kocaman ayaklarıyla ve gövdeleriyle canlı kanlı gezen hayvanlar, 10.000 yıl önce sonsuza kadar dünyadan silinip gittiler. Bu konuyu merak eden araştırmacılar, soyu tükenmiş antik hayvanların neden böyle bir son yaşadığını ortaya koydu. Bu sonuçlar, tek suçlu görülen insanları bir nebze de olsa temize çıkarabilir.

Son buzul çağının sonuna kadar Amerikan çitaları, devasa armadillo benzeri canlılar ve dev tembel hayvanlar Kuzey Amerika'yı evi olarak adlandırıyorlardı. Ancak bilim adamları, bu hayvanların ve diğer megafaunaların neden yaklaşık 10.000 yıl önce neslinin tükendiğini uzun süredir merak ediyordu. Science dergisinde 2015 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre, yıldızlararası dönemler olarak adlandırılan hızlı ısınma dönemleri ve daha az derecede hayvanları avlayan buzul çağındaki insanlar, kıtanın megafaunasının ortadan kaybolmasından sorumluydu. Diğer çalışmalar suçun daha çok insanlara atıldığını ve bazı araştırmacılar ise birçok faktörün suçlanabileceğini söylüyor. Bu hayvanların neslinin tükenmesinin nedenleri üzerine hem araştırmalar hem de tartışmalar yadsınamaz bir şekilde devam edecek. Bu arada araştırmacılar bu devasa canlıların fosillerini bulmaya devam ediyor.