Dünyaca ünlü fast-food zincirinde salgın rezaleti! 1 kişi öldü, 49 kişi zehirlendi

Dünyaca ünlü fast-food zincirinin hamburgerlerinde çıkan bakteri gündeme bomba gibi düştü. Hamburgerlerde tespit edilen E. coli bakterisi şimdiden 1 kişinin ölümüne neden olurken 49 kişinin ise zehirlenmesine neden oldu. Şirket hisseleri yüzde 6 düşerken yetkililer konu ile ilgili açıklama yaptı. Hamburgeri yedikten sonra ishal, ateş ve kusma şikayeti olanların hemen hastanelere başvurması gerektiğini ifade eden yetkililer gerekli önlemleri aldıklarını ifade etti.

Dünyaca ünlü fast-food zincirinin hamburgerlerinde çıkan bakteri adeta zehir saçıyor. Hamburgerlerde tespit edilen E. coli bakterisi şimdiden 1 kişinin ölümüne neden olurken 49 kişinin ise zehirlenmesine neden oldu. Hamburgeri yedikten sonra ishal, ateş ve kusma şikayeti olanların hemen hastanelere başvurması gerektiğini ifade eden yetkililer gerekli önlemleri aldıklarını ifade etti.

SALGINDA BİR KİŞİ YAŞAMINI KAYBETTİ

Dünyaca ünlü fast-food zincirinde yaşanan E. coli salgını şirketi sarstı. Zincirin ünlü Quarter Pounder hamburgerlerinde tespit edilen bakteri nedeniyle bir kişi hayatını kaybederken, 49 kişi zehirlendi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) yapılan açıklamaya göre, zehirlenen kişilerden 10'u hastaneye kaldırıldı. Vakaların 10 eyalete yayıldığı, çoğunluğun Colorado ve Nebraska'da görüldüğü bildirildi.

ŞİRKET HİSSELERİ DEĞER KAYBETTİ

Salgın sonrası şirketin hisseleri yüzde 6 değer kaybetti. Şirket hisseleri Salı günü 314.70 dolardan, Çarşamba sabahı 299.61 dolara geriledi. Uzmanlar, bu sağlık krizinin zaten büyüme sorunları yaşayan şirket için ciddi bir darbe olduğunu belirtiyor.

Şirket, yaptığı açıklamada, Quarter Pounder'ı menüden çıkardıklarını ve müşterilerin restoranlara güvenle gelebileceğini söyledi. Şirket, birçok eyalette taze soğan ve çeyrek pound et köftesi kullanımını da durdurdu.

Tüketiciler, Quarter Pounder tükettikten sonra ishal, ateş, kusma ve dehidrasyon şikayetlerinden sonra hastanelere başvurdu.

Uzmanlar, tespit edilen E. coli O157:H7 suşunun, 1993'te Jack in the Box'ta 4 çocuğun ölümüne ve 700'den fazla kişinin hastalanmasına neden olan tehlikeli suşla aynı olduğuna dikkat çekiyor.

Sonraki Haber