Dünyada 2.7 milyon insanın ölümüne neden olmuştu. On binlercesinin genetiğini değiştirip doğaya saldılar. Yayılım acilen tersine dönmeli

Geçmişten günümüze dünyada 2.7 milyon insanın ölümüne neden olan hastalık giderek yayılmaya devam ederken pilot bir proje, rüzgarın yönünü değiştirebilir. Bilim insanları, korkunç hastalığın insanlara yayılmasına neden olan hayvanları topladı, on binlercesinin genetiğini değiştirip doğaya saldı. Uzmanlara göre, yayılım acilen tersine dönmelidir.

Geçmişten günümüze dünyada 2.7 milyon insanın ölümüne neden olan sıtma hastalığı giderek yayılmaya devam ederken pilot bir proje, rüzgarın yönünü değiştirebilir. Cibuti hükümetiyle ortak yapılan pilot proje kapsamında on binlerce genetiği değiştirilmiş 'ısırmayan' erkek sivrisinekler, sıtmayla savaşmak için dün doğaya salındı. İngiltere merkezli zararlı böcekler üzerinde çalışan biyo-teknoloji şirketi Oxitec, dün yaptığı basın açıklamasında pilot çalışmanın bir parçası olarak sıtmaya karşı genetiği değiştirilmiş sivrisineklerin doğaya salındığını duyurdu.