Dünyada en sık görülen hastalıklardan biriydi! Tedavi geliştirildi!

Dünyada en yaygın sağlık sorunlarından biri olan bel ve eklem ağrıları, kimi insanda yoğun kimi insanda hafif geçiyor. Yeni tedavi yöntemi uygulanmaya başlandığını aktaran Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Sinan Bağçacı, yeni tedaviyle hasarlı ya da etkilenen dokuların iyileştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Kişiye Özel Tedavi

Dünyada en sık görülen sağlık sorunlarının başında bel ve eklem ağrıları gelirken, kimilerinde bu ağrılar oldukça hafif seyrederken kimilerinde katlanılmaz sancılara dönüşüyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Sinan Bağçacı, gelişen teknolojik yeniliklerin sayesinde ortaya çıkan yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan tedavisi ile ağrılara yeni bir çözüm sunduklarını söyledi.
Yapılan araştırmalara göre dünyadaki insanların; yüzde 88’i ağrıdan şikayet ediyor. Geleneksel tedaviye alternatif olarak kullanılan yüksek yoğunluklu alan tedavisinin doku iyileşmesinde, ağrının kesilmesinde, eklemlerin yeniden fonksiyon kazanmasında ve kasların güçlenmesinde kullanıldığı bilgisini veren Medicana Konya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Bağçacı, hastaların klinik muayeneleri sonrasında kişiye özel seanslarla tedavi uygulandığını açıkladı.